5 idei de placare pentru o baie modernă: alege-ți stilul

timp de lectură minutele

O postare plină de galerii foto pentru amenajarea unei băi moderne în tendințe

Varietatea de soluții disponibile în prezent pentru proiectarea, placarea și amenajarea unei băi te poate pune în dificultate: este important, însă, să pornești de la o temă, ca să ai o idee clară despre rezultatul general și stilul pe care îl va avea spațiul respectiv.

Câteva modalități și instrumente pentru a creiona primele idei Accesarea aplicației Pinterest (găsești aici profilul Marazzi) sau Instagram (iată profilul nostru) și răsfoirea revistelor de design interior sau a cataloagelor de amenajări ne ajută să ne facem o imagine de ansamblu asupra celor mai importante tendințe, dintre care le putem alege pe cele care se apropie de gusturile noastre.

În final, a lucra cu un designer de interior este esențial pentru a ne asigura că acele idei și tematici de inspirație sunt transpuse în proiect, în alegerea materialelor și culorilor, precum și în articolele de mobilier.

Această postare ajută, așadar, în prima fază: gruparea sugestiilor și surselor de inspirație pentru a percepe senzațiile pe care unele interioare sunt capabile să le transmită, chiar înainte de a înțelege cum să amenajăm o baie contemporană.

  • 1. Idei pentru o baie modernă și colorată

Alegerea culorii pentru baie este una dintre primele etape în procesul de proiectare: se creează un moodboard, care ajută la identificarea paletei de culori cu care va fi mobilată baia. Tendințele din ultimii ani se concentrează foarte mult pe culori, atât pe cele strălucitoare, cât și pe cele pale, în funcție de gusturi. Culori compacte, nuanțe strălucitoare, tonuri desaturate sau intense, texturate sau cu reliefuri în 3D, culori solide sau decorațiuni: în galeria următoare vei găsi multe idei de plăci pentru o baie modernă, cu o multitudine de culori. Culori care pot deveni adevăratele protagoniste ale proiectului și care pot fi folosite pentru lavoare, căzi și profiluri pentru cabine de duș, blaturi, calorifere și accesorii pentru un aspect total de design.

Câteva idei de plăci colorate pentru baie Descoperă, de exemplu, Momenti sau Chill.

  • 2. Idei pentru o baie modernă în tonuri neutre

Dacă, în schimb, preferi interioarele cu mai puțin contrast și culori delicate, vei alege nuanțe de alb, bej, gri sau greige. Printre cele mai populare plăci se numără cele cu aspect de ciment, aspect de piatră sau aspect de rășină: perfecte pentru cei cărora le plac băile minimaliste în stil contemporan, industrial sau nordic. Baia modernă gri deschis este printre cele mai solicitate dintre toate: pentru a evita un aspect prea plat, se pot folosi combinații între diferite efecte texturate sau formate și texturi de suprafață care înviorează placările în nuanțe neutre. Atenție la iluminarea corecta a spațiului, care să poată pună în valoare volumele și alegerea mobilierului.

Câteva idei de plăci în culori neutre pentru baie Descoperă, de exemplu, Mystone_Limestone sau Plaster.

  • 3. Idei pentru o baie modernă din lemn

Pentru cei cărora le place aspectul de lemn, plăcile din gresie porțelanată care reproduc aspectul material și nervurile lemnului reprezintă compromisul ideal între estetică, căldură și caracter practic. Avantajul ceramicii este că poate fi montată oriunde, pe pardoseală și pe perete, chiar și în contact direct cu apa: astfel, este posibilă crearea unor aspecte de lambriuri interesante în continuitate cu pardoseala, sau crearea unor jocuri mix&match între formate și finisaje.

Câteva idei de plăci din gresie cu aspect de lemn Descoperă, de exemplu, Vero sau Oltre.

  • 4. Idei pentru o baie modernă în stil mediteraneean

Gresia porțelanată cu aspect de Majolică sau ceramică mediteraneeană este una dintre cele mai puternice tendințe din ultimii ani, alături de cea legată de reinterpretarea cementinelor tradiționale. Baia modernă este colorată cu accente vibrante, nuanțe luminoase sau modele geometrice, dând viață unor medii dinamice, care au ca sursă de inspirație tradiția, dar păstrează în același timp o amprentă contemporană.

Câteva idei de plăci pentru baie în stil mediteraneean Descoperă, de exemplu, D_Segni sau Memoria.

  • 5. Idei pentru o baie modernă florală

Te-ai gândit vreodată la plăci pentru o baie modernă cu decorațiuni florale? Modelele botanice sunt la mare căutare, atât în formate mici, cât și plăci maxi cu aspect de tapet ceramic. Se pot crea pereți scenografici care evidențiază zona de duș, cada independentă sau ansamblul mobilierului de baie.

Câteva idei de plăci cu decorațiuni florale Descoperă, de exemplu, White Deco sau Poster.