5 noi tendințe pentru pardoseala unui dormitor

timp de lectură minutele

Dormitorul este spațiul cel mai intim al casei, locul de relaxare și de odihnă. Dar cum să-l amenajăm și ce pardoseală să alegem?

5 soluții în tendințe, capabile să se îmbine cu cela mai diferite stiluri de amenajare. O panoramare care pleacă de la marii clasici, ca gresia cu aspect de piatră sau lemn, până se ajunge la soluții mai sofisticate ca aspectul de ciment sau alăturări geometrice speciale.

1. Aspectul de lemn
este o soluție atemporală care, datorită aspectului ei material, dăruiește spațiului și oaspeților acestuia o stare de bine și de căldură. În secțiunea gresie porțelanată cu aspect de lemn Marazzi prezintă diferite soluții ideale pentru dormitor. De exemplu, aspectul de fag va arăta perfect pentru o cameră cu stil nordic, spre deosebire de wengé ideală pentru un spațiu cu amenajare clasică Un aspect de lemn de cireș va fi mai indicat pentru o amenajare elegantă, în timp ce cu stejarul se va obține un stil modern.

2. Aspectul de piatră
Dacă se preferă estetica pietrei, dar se dorește să se opteze pentru o soluție practică pentru pardoseala dormitorului, secțiunea gresie porțelanată cu aspect de piatră este cea care potrivește în acest caz. Farmecul de piatră, ca ardezia sau cuarțitul, este reinterpretat fidel în ceramică. Rezultatul: un randament estetic excelent, împreună cu caracteristicile de rezistență, durabilitate și ușurință la curățare a gresiei porțelanate. De asemenea, un cost mai mic față de cel al pietrei naturale, fac plăcile o soluție ideală.

3. Geometrii și culori mix
Mixarea în placările dormitorului a două sau mai multe tipuri de gresie poate fi o soluție eclectică, care dacă este bine calibrată va putea da un efecte scenic important. Ca și colecția Materika de la Marazzi, o placare cu aspect de ciment cu grosimea mică (6 mm) care, datorită structurilor tridimensionale și decorurilor permite să se îmbogățească și să se anime peretele din spatele patului.

4. Aspectul de marmură
Dacă vă plac pardoselile lucioase sau super clasice pentru dormitor, secțiunea ”gresie porțelanată cu aspect de marmură” de la Marazzi vi se potrivește! Soluțiile dintre care să alegeți sunt diferite, ca de exemplu, Allmarble, o colecție care se inspiră din marmurele foarte rare: Lasa, Statuario, Raffaello, Altissimo, Travertino, Saint Laurent și Frappuccino. O pardoseală din gresie cu aspect de marmură lucioasă se exprimă cel mia bine în spații bogate în lumină naturală, în care razele soarelui iluminând-o, o fac să lucească, transmițând farmec și eleganță.

5. Aspect de ciment
Iubitorii amenajării moderne sau a mobilierului industrial vor găsi ceea ce li se potrivește în colecția cu aspect de ciment Memento care se inspiră din lucrările artizanale din ciment din puternica materialitate și din caracterul industrial și neprelucrat. O propunere cu caracter, ideală pentru spații stil underground ca loft-urile și recuperările industriale.