Acoperirea cabinei de duș cu plăci de mozaic

timp de lectură minutele

3D, neregulat, os de pește sau clasic: mozaicul este mereu la modă și pentru cabina de duș

Este surprinzător faptul că, în ciuda originii foarte vechi, mozaicul este mereu la modă și, într-adevăr, în ziua de azi este mai contemporan ca niciodată. De fapt, plăcile de mozaic se reînnoiesc, la fiecare colecție, cu diferite culori, efecte de material, texturi și forme.

În baie, plăcile de mozaic pot face diferența în mai multe moduri. Poți alege să pavezi și să acoperi pereții băii exclusiv cu mozaic sau să-l folosești pentru a evidenția un singur element, pentru a diferenția sau pentru a crea un decalaj între suprafețe. Astfel, de exemplu, mozaicul acoperă doar peretele chiuvetei, cada din zidărie, nișa sau colțul cabinei de duș.

Mozaicul pentru acoperirea băii este o alegere excelentă. O alegere de stil valabilă dincolo de orice tendință trecătoare: o acoperire mereu modernă pentru cabina de duș. Dar și o alegere practică, deoarece mozaicurile au aceleași caracteristici ca și plăcile mai mari: rezistență, igienă, versatilitate.

Am selectat diferite tipuri de mozaicuri – de la cele mai inovatoare la cele mai tradiționale – pentru a vă arată bogăția de soluții pentru acoperirea cabinei de duș cu mozaic. Vorbim despre ele în paragrafele următoare.

 

Plăci pentru duș cu mozaic 3D

În prezent, suprafețele cu plăci și mozaic nu mai sunt „doar” lucioase sau satinate, ci și cu profil în relief. Pe lângă cele mai disparate forme, gresia și mozaicul tridimensionale animă pereții cu jocuri de lumină și umbre. Frumoase la vedere, deci, dar și la atingere.

Colecția din gresie porțelanată cu aspect de piatră Mystone Basalto de la Marazzi, de exemplu, propune un mozaic special cu linii tridimensionale format din planuri declate care se alternează pentru a decora pereții unei cabine de duș mai mult decât modernă: cu siguranță contemporană. Mozaicul 3D al Mystone Basalto este propus într-o paletă sofisticată de tonuri de gri, de la cel mai deschis la cel mai închis: Pomice, Sabbia, Piombo și Lava.

 

Plăci pentru cabina de duș cu mozaic os de pește și plăcuțe în degrade

Forma plăcuțelor – spuneam mai sus – poate schimba aspectul unui mozaic. De exemplu, pentru acoperirea cabinei de duș se poate opta pentru mozaicuri os de pește, precum cele ale colecției Alchimia, de plăci ceramice subțiri de format mare pentru acoperire.

Alchimia se inspiră din cimentul cu granule foarte fine cu o paletă coerentă care prevede albul, gri-ul, gri-bejul și pământiul (White, Grey, Greige și Fango). Tonuri pe care le găsești amestecate într-un alt tip de placă pentru cabina de duș din aceeași colecție: mozaicul degrade, adică nuanțat, cu plăcuțe rectangulare pe plăci maxi 30×120 cm.

 

Plăci pentru duș cu mozaic neregulat

Pentru a da impresia de mișcare pereților dușului, în afara mozaicurilor 3D, poți să apelezi la mozaicuri cu plăcuțe de formă neregulată. Precum cele dintr-o variantă a clasicului mozaic cu plăcuțe pătrate ortogonale: mozaicul care simulează un țesătură, cu o urzeală și o bătătură care se împletesc.

Este cazul mozaicului Crogiolo Zellige, colecția de ceramică de la Marazzi care se inspiră din plăcile tipice marocane din teracotă smălțuită, foarte lucioasă, de unde și numele. Aici, pline sau goale, plăcuțele neregulate și tăieturile oblice sunt evidențiate în cele două versiuni bicromatice cu contrast puternic Gesso+China și Gesso+Carbone.

În schimb, pentru o soluție neregulată mai ordonată, Allmarble Wall propune, doar în culori deschise – Statuario, Altissimo și Golden White – mozaicul Barcode, în format 40×40 cm. Plăcuțele neregulate sunt îmbogățite cu inserții de culoare titanului și pot fi utilizate atât vertical cât și orizontal, în funcție de gustul personal.

 

Plăci pentru duș cu mozaic regulat

Am văzut în paragrafele precedente: mozaicul este în sine decorativ. Aceasta se aplică și pentru versiunea sa mai obișnuită, și anume mozaicul cu mici plăcuțe pătrate dispuse în rețea.

Printre ideile pentru acoperirea dușului, colecțiile de plăci ceramice subțiri cu aspect de marmură, Allmarble Wall și Magnifica, prezintă două soluții diferite. Allmarble Wall are nu mai puțin de 10 mozaicuri pătrate clasice, satinate și lucioase, în tot atâtea variante marmorate în culori alb – Statuario, Altissimo și Golden White -, gri – Pulpis și Imperiale – mai mult sau mai puțin încărcate.

Magnifica, în schimb, propune mozaicul cu plăcuțe circulare Circle, disponibil în două variante albe – una mai rece, Statuario, și una mai caldă, Golden White – și ornamentate cu inserții decorate în culoarea titanului. Pentru un look mai contemporan, se poate alege un chit închis la culoare care să scoată în evidență mai mult estetica mozaicului.

 

Plăci pentru duș cu mozaic clasic în culoare solidă

Dacă preferați culoarea solidă nuanțelor variate ale mozaicului cu aspect de marmură, atunci puteți acoperi cabina de duș cu un mozaic monocrom care, prin simplitatea sa, exprimă toată frumusețea mozaicului.

De exemplu, colecția de plăci ceramice Colorplay de la Marazzi, îți sugerează o paletă de culori frumoasă din care să alegi plăcile de mozaic care să îți acopere dușul: prin urmare, nu numai alb, crem sau antracit pentru cabina de duș, ci și albastru, salvie, taupe, violet și roz.