Aer natural realizat cu ajutorul tehnogiei

timp de lectură minutele

Aer natural realizat cu ajutorul tehnogiei

Într-o întâlnire dintre eleganța minimalistă și personalitatea materială, Naturalia evocă tonurile calde și rugozitatea suprafeței pietrelor de gresie. La amplul sistem decorativ cu mozaicuri, basoreliefuri și suprafețe gravate se adaugă o decorațiune geometrică și două cu motive florale, accentuate de efectul tridimensional al noii tehnologii Touch

O senzație primitoare și de bunăstare. Chiar de „naturalețe”. Colecția Naturalia este concepută sub semnul culorilor neutre și al trimiterilor la tonurile calde ale gresiei, evocând nervurile discontinue, incluziunile de agregate de diferite dimensiuni și, mai ales, rugozitatea inconfundabilă a texturii acesteia. Naturalia se caracterizează prin sobrietate și eleganță, ceea ce permite crearea de spații diferite, deoarece culoarea, finețea trimiterilor la gresie, precum și tradiția legată de prelucrarea acesteia, fac ca acest material să fie potrivit pentru a dialoga cu cele mai variate finisaje, de la cele clasice la cele contemporane.

Colecția prezintă așadar o suprafață complexă, cu un aspect puternic texturat, realizată prin intermediul tehnologiei premium 3D Ink dezvoltată de laboratoarele Marazzi, care permite obținerea unui realism material incredibil datorită corespondenței perfecte dintre grafică și structurile tridimensionale ale planului. Naturalia are, de asemenea, o dimensiune ecologică, fiind realizată în proporție de 40% din materiale reciclate, ceea ce, pe lângă atenția ecologică acordată întregului ciclu de producție industrială, contribuie la obținerea Creditelor LEED® pentru clădiri.

Pentru a evidenția consistența tactilă a colecției, au fost propuse mai multe formate: 60×60 cm, 60×120 cm, precum și noile formate de 100×100 cm pentru pardoseli și 33×100 cm pentru placări. Naturalia este concepută și pentru utilizare în exterior, în formatele 100×100 și 60×120 cm. Acestea accentuează continuitatea stilistică și materială dintre interior și exterior, o tendință din ce în ce mai populară în arhitectura contemporană, care duce la estomparea granițelor între diferite spații. Și, pentru o aplicare mai versatilă atât în spații exterioare, cât și în medii cu grad ridicat de umiditate, colecția Naturalia beneficiază de tehnologia premium StepWise, care îi conferă proprietăți antiderapante și rezistență la solicitările mecanice.

În același timp minimalistă și elegantă, Naturalia este disponibilă în 5 culori: Bianco, Beige, Taupe, Grigio și Cenere. Este concepută pentru a fi combinată cu mai multe colecții Marazzi: de la cele cu aspect de lemn la cele cu aspect de piatră, pentru un mix&match cu colecțiile decorative cu care împărtășește referințe cromatice. Ansamblul este completat de un sistem decorativ, pentru crearea de fundaluri și pereți cu personalitate, care reinterpretează tehnici sculpturale străvechi precum gravura și basorelieful, ceea ce are ca rezultat plăci de mozaic (30,3×30,3 cm – module utilizabile chiar și pe pardoseli), plăci cu structură verticală în basorelief (33×100 cm) și un motiv tridimensional aplatizat cu dungi fine dispuse orizontal (33×100 cm). La acestea se adaugă trei decorațiuni care pun în valoare fundalul cu finisaj grosier, dar cu o culoare delicată, al gresiei. Este vorba despre decorațiunile geometrice Micro în variantele de culoare Grigio și Beige, precum și motivele florale Classy și Incisione, cu un design mai dens și mai uniform și, respectiv, mai luxuriant și mai extins. Acestea din urma sunt realizate cu noua tehnologie premium Touch, care, prin intermediul imprimării digitale inkjet cu trecere dublă, depune pe suprafață o granulație lucioasă și mată, obținând modele precise și selective în relief. Rezultatul are o profunzime și un realism material extraordinare.

Eleganța și armonia, versatilitatea compozițională și combinațiile sunt, așadar, principalele caracteristici ale acestei colecții care încapsulează tot know-how-ul și cercetarea tehnologică de la Marazzi.