Design

Art: noua gresie inspirată de terasa venețiană

timp de lectură: 3 minutele

Noua gresie Gres Art inspirată din Terasa Venețiană - Marazzi - 1

Între marmură și ciment, o colecție care actualizează tradiția pardoselilor cu granule în ton cu ultimele tendințe ale designului interior.

Unul dintre aspectele cela mai fascinante ale inovației industriale constă în capacitatea de a face disponibile pentru proiectare materialele naturale rare, care nu se mai utilizează în arhitectură, și placările realizate cu tehnici artizanale tipice pentru alte epoci.

Una dintre expresiile maxime ale noilor tehnologii aplicate industriei ceramice este pardoseala cu granule tip venețian, cu aspect de terasă sau pietriș, realizabilă azi datorită tehnicilor digitale , inclusiv din gresie cu prestații tehnice ridicate.

Conceput la origine pentru acoperirea prestigioaselor arhitecturi italiene care erau deja prezente în Roma antică, terasa a revenit în vogă în contexte noi sau de recuperare, inclusiv comerciale. Azi reprezintă o soluție rafinată și elegantă de mare valoare, realizată în expresia ei încă originală de meșteri specializați, cu cunoștințe artizanale.

Art Marazzi se încadrează în acest trend, actualizând tradiția pardoselilor granulate cu ultimele tendințe ale designului interior: fragmentele și granulele de marmură introduse în baza de ciment sunt concepute pentru a crea discromii ușoare, dar intense. Aceasta are ca rezultat un efect delicat și natural pe suprafața gresiei porțelanate, care se adaptează bine contextelor contemporane și cerințelor de viteză de aplicare.

Potrivită tuturor încăperilor casei, spațiilor comerciale și chiar exterioare, gresia Marazzi, alături de alegerile cele mai moderne ale proiectanților, creează o evocare elegantă a trecutului în spații contemporane și minimaliste, cu fine efecte optice și jocuri de contraste la fel de interesante.

Disponibilă cu suprafață lucioasă sau mată, în formate de la 120x120 la 30x60 și în 5 nuanțe neutre și delicate – alb, bej, gri, cenușiu și antracit- gresia Art reprezintă o întâlnire sofisticată între prezent și trecut, între tradiție și contemporaneitate.

Deosebit de interesantă versiunea structurată în formatul pătrat 80x80 x20 cm, ideală pentru spații outdoor și pentru a crea continuitate vizuală între interior și exterior.

Descoperiți colecția și lăsați-vă inspirați de galeria fotografică.

explorează colecțiile