Articol special baie: Small Solutions

timp de lectură minutele

Două propuneri care conferă importanță și caracter camerelor de dimensiuni mici.

Baia de uz casnic a reprezentat, în decursul istoriei, o evoluție a nevoilor și necesităților vieții cotidiene. Vreme îndelungată, aceasta a constituit un spațiu destinat utilizării exclusive de către proprietarii casei, cu facilități și mobilier adesea opulente, pentru a trăi într-un confort cât mai ridicat. În perioada în care dimensiunile locuințelor s-au redus, baia a devenit un loc preponderent funcțional, ce grupează, într-un mod mai degrabă standardizat, instalațiile sanitare și aparatele electrocasnice de strictă necesitate.

De fapt, multă vreme, baia a fost văzută ca o cameră deconectată de restul casei, astfel încât a fost exclusă sau ascunsă de celelalte spații ale locuinței. Reînnoirea interesului pentru această cameră a determinat perceperea acesteia, chiar și la dimensiuni reduse, ca încăpere în care să se poată locui și în care oamenii pot avea grijă de ei, la fel ca în celelalte încăperi ale casei. Astfel, lumea designului a produs mai multe idei pentru a maximiza spațiul, pentru a-l face mai ordonat și pentru a-i conferi căldură cu ajutorul materialelor și culorilor.

Chiar și în soluțiile pentru băi mai mici, există tendința de a acorda importanță stilului de amenajare și de a conferi caracter camerei, mai ales prin intermediul placărilor. Provocarea noastră a fost tocmai aceasta: să transformăm o baie de 2×3 metri într-o încăpere plăcută și utilizabilă, cu combinații de materiale interesante, cum ar fi decorațiile Digit Arky din colecția Alchimia cu aspectul de lemn al colecției Vero în finisaje Rovere, sau Tappeto 6 din colecția D_Segni Blend împreună cu Grande Marble Look Ghiara Calcina culoarea Polvere, care conferă specificitate și unicitate dimensiunilor comune ale băilor private.

 

Project & Styling: Alessandro Pasinelli Studio

 

 

Small Solution Vero + Alchimia

Pardoseală: M7C0 Vero Rovere rectificat 20×120

Perete: M17X Alchimia Grey 60×180, M185 Alchimia Grey Struttura Wabi 3D 60×180 – 9 mm

Placări duș: M18S Alchimia Decoro Arky White 60×180

 

Small Solution Grande + D_Segni Blend

Pardoseală: M879 Grande Marble Look Ghiara Calcina Polvere 120×120 – 6 mm

Perete: M7GT Grande Resin Look Beige Satin rectificat 120×278

Placări duș: M610 Crogiolo D_Segni Blend Tappeto 6 Terra 20×20