Aspect de ciment în numele protecției

timp de lectură minutele

Aspect de ciment în numele protecției

Plaza este o colecție ecosustenabilă care utilizează noua tehnologie Puro Marazzi Antibacterial. Versatilă în ceea ce privește aplicabilitatea și formatele, aceasta este adecvată pentru interior și exterior

Plaza reprezintă o combinație între performanță, inovații tehnologice și estetică contemporană. Colecția propune un aspect de ciment în patru tonalități, cu grafică fină și variații de nuanță, pentru a fi utilizat atât în interior, cât și în exterior, permițând nu numai contiguitatea stilistică și cromatică între spații, ci și realizarea unei imagini distinctive. Împreună cu colecțiile cu aspect de piatră Carácter și cu Alba, care combină căldura lemnului cu piatra, Plaza pune în aplicare două importante tehnologii dezvoltate de Marazzi: Puro Marazzi Antibacterial, care asigură igiena maximă și protecția suprafețelor, precum și finisajul antiderapant de tehnologie avansată StepWise™, ușor de curățat, fin la atingere, lipsit de rugozități.

Aceste performanțe cu privire la siguranță și igienă permit colecției Plaza o utilizare extinsă: de la uz casnic la spații de birouri până la sectorul comercial.

Cimentul industrial devine protagonistul, un instrument dedicat domeniului proiectării. Plaza este disponibilă în patru culori pentru pardoseală (Blanco, Beige, Grey, Multicolor), cu tonalități albastre, ocru și maro, care intensifică nuanțele materialelor sau mobilierului, contribuind la conturarea unui gust puternic și a unei atmosfere metropolitane. Finisajul texturat permite o utilizare sigură chiar și la exterior, pentru o continuitate maximă a stilului, în timp ce formatele mari (60×120 cm, 60×60 cm, 30×60 cm) permit jocul dintre montaje și rosturi.

Plaza propune o mare varietate și pentru placări, în scopul creării de decoruri ton pe ton sau de a realiza un contrast al texturilor. De fapt, propune o versiune 3D Range în relief și o decorație cu dungi, în culori vii, (Wallace) în formatul 30×90 cm, precum și o versiune în mozaic 30×30 cm. Toate placările sunt disponibile în cele trei variante de culori Beige, Greige și White și în formatul 30×90.

Funcția antibacteriană a colecției Puro este o proprietate intrinsecă a materialului: tehnologia antimicrobiană cu ioni de argint este încorporată în procesul de ardere la 1200 °C, ceea ce face ca materialul să poată elimina până la 99,9% din bacterii și alte microorganisme dăunătoare, în orice condiții de luminozitate. Această caracteristică, împreună cu brevetul StepWise™, care face ca suprafața să fie antiderapantă, menținând în același timp senzația tactilă fină, mătăsoasă, transformă Plaza într-o colecție deosebit de versatilă, chiar și în medii cu umiditate ridicată, cum ar fi sălile de sport sau centrele spa, și sigură pentru locurile aferente serviciilor cu clienții și domeniului medical. Un factor final, dar nu mai puțin important, care evidențiază colecția Plaza este sustenabilitatea: realizată în proporție de 40% din materiale reciclate, colecția răspunde unei cerințe esențiale a pieței și a lumii designului de produs, având o amprentă mai redusă asupra mediul înconjurător.