Aspect de piatră cu înalte performanțe și sustenabilitate

timp de lectură minutele

Aspect de piatră cu înalte performanțe și sustenabilitate

Versatilă în utilizare, sugestivă și transversală pentru cele mai diverse stiluri decorative, gresia porțelanată cu aspect de piatră combină farmecul pietrei naturale cu performanțele ridicate. Colecțiile Marazzi oferă o alternativă durabilă care permite un mix & match extraordinar de culori, decorațiuni, texturi și formate. Ca o pânză albă care urmează să fie decorată.

Gresia porțelanată cu aspect de piatră păstrează farmecul pietrei naturale și amintește de îndelungata tradiție arhitecturală ce a inclus construirea de clădiri mari, reședințe și chiar infrastructuri din epoca romană până la Renaștere, de la Baroc la Raționalism. Căldura vizuală și frumusețea nuanțelor de ardezie, travertin, cuarțit și alte tipuri de roci sedimentare sunt perfect evocate în texturile tridimensionale de piatră recreate de colecțiile Marazzi. O gamă bogată de nuanțe, formate și decorațiuni permite o mare diversitate de aplicații, pe pardoseli și pereți, în interior și în exterior. Nu doar în băi, spa-uri sau bucătării, ci și în cele mai diverse spații, de la cele rezidențiale la cele comerciale, pentru un aspect total ce corespunde unei varietăți de stiluri, de la clasic la contemporan. Potențial compozițional, dar și atenție la mediu, nu numai pentru că gresia porțelanată limitează epuizarea carierelor de piatră, ci și pentru că procesele de producție cu tehnologii avansate utilizate de Marazzi limitează consumul de apă și energie și recuperează până la 40% din deșeurile de materiale.

Naturalia evocă tonurile calde și rugozitatea suprafeței gresiei. La amplul sistem decorativ cu mozaicuri, basoreliefuri și suprafețe gravate se adaugă o decorațiune geometrică și două cu motive florale, accentuate de efectul tridimensional al noii tehnologii Touch. O combinație de efecte decorative, care creează mișcare și imprevizibilitate. Fostele spații industriale, cum ar fi mansardele metropolitane, sunt puse în valoare de contrastele de materiale: finisajele arhitecturale din ciment sau metal sunt încălzite de textura tactilă a colecției, bogată în nervuri și incluziuni. Camerele cu atmosferă nordică, caracterizate de lumină rece și mobilier din lemn natural, sunt accentuate de prezența materială a aspectului de piatră. Plăcile cu format mare – inclusiv cele pentru pardoseli de 100×100 cm și cele pentru placări de 33×100 cm – sporesc continuitatea utilizării la interior și exterior, între suprafețele verticale și orizontale, pentru a îmbunătăți compoziția arhitecturală a caselor de vacanță sau a curților interioare, terase mari în care farmecul pietrei naturale se îmbină cu vegetația.

Colecția Carácter oferă șase finisaje diferite pentru placări cu aspect de piatră, de la cele mai omogene texturi la cele mai variate, inclusiv pietricele multicolore. Astfel, se pot crea efecte ton pe ton sau se poate accentua contrastul dintre nuanțele pietricelelor. Carácter are, de asemenea, formatul 100×100 cm și tehnologia antibacteriană Puro Marazzi Antibacterial, care elimină 99,9% din bacterii. Datorită varietății de finisaje, colecția poate dialoga cu lumina și cu cele mai diverse materiale naturale și indigene, creând efecte neașteptate între interior și exterior, în curțile interioare, pe terase sau pe marginile piscinelor, inclusiv datorită tehnologiei antiderapante StepWise. Elegantă și ușor de întreținut, Carácter evocă atmosfera lipsită de griji a vilelor de pe Riviera.

Ideale pentru a spori caracterul prețios al contextelor istorice și al spațiilor cu elemente decorative importante, colecțiile de gresie porțelanată Mystone oferă o mare varietate de aspecte de piatră, formate și grosimi pentru utilizări în interior și exterior. Printre acestea se numără Mystone Travertino, care trimite la un material atemporal. De la zonele de locuit la cele de dormit, de la scări la holuri, la zonele umede, cum ar fi spa-urile, băile sau piscinele exterioare, acest material prezintă imperfecțiunile pietrei naturale reproduse fidel cu ajutorul tehnologiei de imprimare digitală Sublime Sync. O gresie porțelanată care trimite la acel „lapis tiburtinus” cu care au fost construite Amfiteatrul Flavian sau colonada din Piața Sfântul Petru.

În sfârșit, printre numeroasele aspecte de piatră ale gresiei porțelanate Marazzi se numără colecția Uniche: patru nuanțe de calcar mediteraneean în tot atâtea formate, plus cele extra-subțiri de 20 mm și modulele pătrate și dreptunghiulare, pentru a crea placări fără întreruperi între interior și exterior. Tonurile neutre și naturale ale acestor trimiteri mediteraneene contribuie la crearea unor atmosfere calde și liniștitoare în spațiile de locuit plăcute. Aspecte de piatră care se potrivesc bine cu materialele native, cu materialele tradiționale, cum ar fi lemnul, și cu notele mai high-tech ale metalelor. Pentru utilizări care variază de la spații urbane la reședințe la mare sau la țară. O frumusețe ce reprezintă o sinteză a tehnologiei și a tradițiilor în construcție.