Aspectul creativ al teracotei

timp de lectură minutele

Colecția ArtCraft, parte din linia Crogiolo, redescoperă estetica și materialitatea teracotei prin intermediul a trei formate mici și texturi mate, cu variații de nuanță, care amintesc de frumusețea imperfectă a obiectelor artizanale

O întoarcere la simțuri și la munca artizanală, la frumusețea imperfecțiunii și a obiectelor realizate manual. În concordanță cu valorile liniei Crogiolo, noua colecție de gresie porțelanată ArtCraft își propune să redescopere tradiția și materialitatea teracotei printr-o varietate de formate mici și decorațiuni, reflectând pe deplin cercetarea Marazzi în domeniul meșteșugului industrial.

Cele șase culori – de la Argilla la Coccio și Sabbia, împreună cu nuanța de un alb semi-mat (Bianco), trimit la culorile naturale ale pământului care reflectă culorile peisajelor din care se inspiră. Definirea paletei este concepută și pentru a dialoga cu noua colecție Slow, permițând un mix&match între colecții. Suprafețele sunt mate, texturate și reflectă variațiile de nuanță tipice ale materialului create în timpul arderii. Șase dintre culori sunt declinate și în structuri tridimensionale cu dungi și dimensiuni diferite, pentru un aspect în relief care creează placări dinamice și vibrante.

Cele trei formate mici ale plăcilor (pătrată de 20×20 cm, hexagonală de 21×18,2 cm și dreptunghiulară în noua dimensiune de 5,3×30 cm) reflectă varietatea și formele plăcilor tradiționale, ceea ce face colecția deopotrivă nouă și familiară. În mod similar, prelucrarea plăcilor reinterpretează, într-un produs de serie, rezistent la îngheț și la solicitări mecanice, acele mișcări ondulate ale artizanului de-a lungul marginilor, caracterul neregulat al uneltelor folosite la întinderea materialului și rosturile tăiate cu cuțitul.

Cele patru decorațiuni ale ArtCraft – Segni, Bolli, Triangoli și Quadri – readuc în actualitate motive familiare, dar întotdeauna contemporane: de la romburi la cercuri ton-pe-ton, obținute prin variația finisajului, până la semnele decorative mai pronunțate care permit, într-o continuă corelație între culori, decorațiuni și texturi, combinarea variantelor colecției într-un mod personal și diferențiat.