Transformarea băii într-un spa

timp de lectură minutele

Transformarea băii într-un spa

Cu ceramică și gresie, baia devine regatul wellness
 

Centrul spa este locul în care, prin excelență, vă puteți dedica timp și grijă propriei persoane. Acest centru wellness prêt-à-porter poate fi recreat într-o baie în stil spa, care îmbogățește casa cu un spațiu de invidiat.

Istoria și diversele culturi au interpretat spațiile dedicate stării de bine în moduri foarte diferite, dar întotdeauna elegante și fascinante: spa-urile de lux, băile romane antice, baia turcească, sauna finlandeză. În acest articol vom vedea cum să profitați de aceste propuneri diverse pentru baia de acasă.

Stilul spa de 5 stele

Un spațiu generos, cu pereți placați cu ceramică cu aspect de marmură sau piatră, un lavoar dublu și oglinzi mari, vă proiectează deja în atmosfera unui spa de vis.

Pentru pereți puteți alege placări în culori deschise – alb, auriu sau nisip – sau tonalități mai închise, cum ar fi taupe sau gri închis aproape negru. Cum ar fi plăcile în format mare de 60×180 cm din ceramică Magnifica cu aspect de marmură și piatră, în simplitatea texturii naturale sau în versiune 3D cu dungi în relief.

Dacă într-o baie modernă în stil spa se instalează un duș cu hidromasaj vertical, pentru a delimita cabina, colecția Magnifica de la Marazzi propune mozaicuri originale cu plăcuțe circulare sau cu micro-benzi.

Ca băile romane

Pentru această sursă de inspirație, placarea pentru baia cu aspect de spa nu poate fi decât marmura, bogată în nervuri, în variantele de alb-bej, alb-gri, maro sau negru. Marazzi propune colecția de ceramică cu aspect de marmură Allmarble Wall sub formă de plăci cu format mare de 40×120 cm, mate sau lucioase, de combinat cu pardoselile realizate cu colecția geamănă din gresie porțelanată cu aspect de marmură Allmarble sau cu alte linii tot din gresie de tipul pietrei sau marmurei.

Dacă încăperea este spațioasă, în baia dvs. de tip spa puteți adăuga rafturi, polițe, măsuțe, pentru a avea totul la îndemână. Dar și câteva scaune, o bancă mică sau – mai degrabă – un șezlong.

Atmosfera Orientului Mijlociu

Un duș multifuncțional cu o baie turcească ar putea fi o temă de gândire, în schimb, la o baie modernă cu aspect de spa, inspirată de baia turcească, sau hammam, complet placată și pavată cu marmură pentru un aspect elegant și somptuos. Plăcile mari din gresie porțelanată cu aspect de marmură din linia Grande Marble Look, care reproduc, cu fidelitate elegantă, 17 varietăți de marmură și piatră, nu constituie numai acoperirea pardoselii și a pereților pentru baia cu aspect de spa, dar pot fi utilizate pentru a crea mobilier personalizat: de exemplu, un raft mare cu lavoar încorporat, un dulap, o cadă.

Baia cu aspect de spa poate fi monocromă, cu continuitate între pereți și pardoseală; sau vă puteți juca cu contraste între suprafețele verticale și orizontale, cu plăci cu aspect de marmură de mai multe culori sau prin combinarea aspectului de marmură cu celelalte efecte materiale ale colecției de gresie porțelanată cu plăci maxi format Grande.

În fine, tradiția nordică

Sauna tipică finlandeză este construită din lemn, prin urmare, o baie modernă în stil spa, din lemn, poate avea pardoseala și pereții placați cu gresie cu aspect de lemn.

Și dvs. iubiți tradiția nordică? Catalogul Marazzi propune zeci de colecții care reproduc diferitele efecte ale lemnului, cum ar fi noua colecție din gresie porțelanată cu aspect de lemn Vero. Inspirată de stejar – de la care prezintă în mod sugestiv fibre, noduri, defecte și semne de prelucrare – Vero este disponibilă în 4 tonalități naturale deschise și închise, și în 2 formate mari stratificate (20×120 și 22,5×180 cm