Birouri luminoase și primitoare ca un cămin, cu colecția Treverkview

timp de lectură minutele

Culorile Madridului încălzesc spațiile unei multinaționale datorită gresiei cu aspect de stejar

Una dintre cele mai renumite companii internaționale de vânzări online a apelat recent la designerii echipei IA Interior Architects pentru a extinde și a renova încăperile sediului său din Madrid.

Este un proiect care are principala sursă de inspirație picturile murale ale orașului, reinterpretându-le pe pereții interiori din zonele comune și birouri. Fiind vorba despre o extensie, proiectanții au dorit să respecte paleta cromatică a interioarelor existente, aducând orașul și culorile sale în interiorul spațiilor de lucru. Rezultatul a constat în încăperi luminoase și pline de culoare, ce reflectă filosofia companiei și tendințele de design interior.

Gresia cu aspect de lemn stejar de la Marazzi conferă o senzație de căldură pardoselii din bucătărie și din zona de servire a cafelei; s-a folosit gresie din colecția Treverkview în culoarea mierii. Formatul 20×120 cm rectificat ajută la crearea suprafețelor cu rosturi abia vizibile, cu aspect natural și primitor. Nervurile esenței originale conferă pardoselii un aer cald, în contrast cu pardoselile din celelalte zone ale sediului, creând un amestec armonios de stiluri.

Gresia cu aspect de lemn, utilizată de obicei în mediul rezidențial, contribuie, astfel, la crearea unor încăperi familiare și primitoare: în prezent, mai multe multinaționale mari își mobilează sediile astfel încât să-și facă angajații să se simtă ca acasă, chiar și în timpul programului de lucru. În acest caz, obiectivul a fost atins cu succes: aspectul de stejar creează o continuitate stilistică cu celelalte piese de mobilier și accesorii din lemn, transformând birourile și zonele comune în spații informale și pline de viață.

Interior Project: IA Interior Architects

Credite foto: Josè Parreño