Project Portfolio

Bistrot Lavazza, noul restaurant în Nuvola Lavazza, proiectat de Cino Zucchi și RGA studio

timp de lectură: 3 minutele

Concrete-Effect and Geometrical Design for the Bistrot Lavazza - 1

Plăcile Block de la Marazzi pentru crearea de decorații geometrice originale și contemporane.

La Nuvola este noul Headquarter Lavazza în Torino. Proiectat de Cino Zucchi Architetti cu RGAstudio, complexul se ridică în zona industrială Enel și se întinde pe o suprafață de peste 30 de mii de metri pătrați, ocupând o întreagă insulă urbană.

La Nuvola cuprinde numeroase funcții și, în afară de a fi sediul operativ al mărcii italiene de cafea, găzduiește și structuri deschise publicului pentru evenimente artistice, culturale și muzicale.

Și Bistrot Lavazza, noul restaurant din interiorul structurii, este deschis atât pentru angajații și colaboratorii companiei, cât și pentru cetățeni.

Interioarele se desfășoară pe mai multe niveluri, cu un hol la parter, un prim nivel cu o mare insulă cu auto-servire și un al doilea etaj cu zone mai retrase unde se poate lua masa.

Designul interiorului bistroului a fost studiat în fiecare detaliu în parte, pentru a se asorta mai bine cu stilul „învechit-industrial” al clădirii, fără să se renunțe totuși la un caracter contemporan și, în același timp, domestic.

Luminozitatea interioarelor, facilitată de ample lucarne originare ale clădirii și ulterior subliniată de finisaje și mobilier în tonalități deschise și neutre, în care lemnul natural se îmbină cu culorile gresiei și ale tapetelor pereților.

Alegerea plăcilor a jucat un rol fundamental în reușita finală a proiectului.

Proiectanții au ales gresie porțelanată cu aspect de ciment Block de la Marazzi în diferite culori - Mocha, White, Greige, Silver - combinate între ele pentru a obține la pardoseală un model geometric simplu, dar de mare impact. Formatul dreptunghiular de 25x75 cm a fost creat pe măsură pentru a placa vasta suprafață a pardoselii.
 

Vă invităm să vizitați interioarele Bistrot Lavazza cu ajutorul galeriei fotografice.