Blat de bucătărie din gresie porțelanată: care sunt avantajele?

timp de lectură minutele

Rezistentă și performantă, gresia porțelanată este una dintre numeroasele opțiuni pentru blatul de bucătărie disponibile în prezent; să aflăm de ce!

În prezent, căutarea blatului bucătărie perfect este o operațiune complexă datorită multitudinii de posibilități oferite de piață. În funcție de buget, solicitări și nevoi tehnice, tip de utilizare sau frecvență, stil și nevoi estetice, există diverse materiale. Printre acestea, datorită introducerii plăcilor mari, astăzi avem și gresie porțelanată, care din placare devine astfel o suprafață tehnică și decorativă pentru blaturi și backsplash-uri.

Blat de bucătărie din gresie porțelanată? De ce nu?

Gresia porțelanată oferă performanțe excepționale și în varianta de suprafață de mobilier.

Este solidă și compactă, dar ușoară și ușor de lucrat, versatilă din punct de vedere al designului (pentru tăiere și profiluri), rezistentă la pete si mucegai, ușor de spălat și rezistentă la acizi și la zgârieturile provocate de utilizarea zilnică. Blatul de bucătărie din gresie garantează igiena și siguranța maximă, fiind, de asemenea, ignifug și inalterabil atât la căldură cât și la îngheț. În plus, în comparație cu alte materiale, nu își schimbă culoarea în timp și nici nu se deformează, păstrându-și frumusețea intactă.

In sfârșit, Marazzi oferă protecție suplimentară, datorită tehnologiei Puro Antibacterial, care elimină până la 99,9% dintre bacteriile si microorganismele prezente pe suprafața ceramică.

Descoperă The Top, Kitchen Collection

Aspecte și posibilități de proiectare

Din punct de vedere estetic, gresia porțelanată oferă o gamă cu adevărat largă de opțiuni stilistice, precum și oportunitatea incomparabilă de coordonare cu alte suprafețe ceramice din interioare. Pardoseala, pereții, blaturile și backsplash-urile pot fi proiectate împreună, într-un aspect total sau cu contraste cromatice și materiale atent alese, folosind un material cu caracteristici tehnice excepționale.

The Top – Descarcă catalogul direct de aici

Ce aspect să alegi pentru blatul de bucătărie? Fie ca este vorba de o bucătărie tradițională, tip peninsulă sau insulă, culoarea și aspectul material al blatului vor fi decisive pentru stilul acelui spațiu. Gresia porțelanată oferă posibilități numeroase: de la aspectul de lemn la aspectul de marmură, piatră, ciment și metal. La aceste opțiuni se adaugă și Solid Color, pentru a crea un blat de bucătărie alb sau negru cu o suprafață omogenă și compactă.

Descoperă aici toate blaturile din gresie porțelanată

 

Un avantaj notabil pe lângă cele deja menționate? Posibilitatea realizării chiuvetei de bucătărie din gresie porțelanată, în continuitate totală cu blatul. Minimalist și liniar, perfect pentru o bucătărie contemporană.