Block, caracter primitor și prietenesc, pentru un apartament cu vedere panoramică în Roma

timp de lectură minutele

Block

Proiectul biroului de arhitectură Brain Factory - Architecture & Design al unui open space modern

Roma nu e numai o metropolă încărcată de istorie. Energia care se respiră pe străzile sale este unică în felul ei dar și prin calitatea luminii, caldă și primitoare, și prin prezența parcurilor, mici și mari, care se extind în fiecare cartier.

În fața unuia dintre aceste parcuri, în cartierul Prenestino, biroul Brain Factory – Architecture & Design a transformat ceea ce era un imobil lipsit de personalitate într-un splendid și luminos apartament cu vedere panoramică, de 130 mp, care întruchipează perfect stilul elegant și flexibil al designului italian.

Apartamentul, realizat cu priveliștea cea mai fascinantă, a devenit un amplu și modern open space care primește, prin cele trei ferestre mari în interiorul spațiului, multă lumină și verdele parcului.

Proiectanții au identificat în gresia porțelanată alegerea potrivită pentru placări, alegând colecții perfecte care să povestească cât mai bine ceea ce pentru proprietari reprezintă o atitudine și o nuanță constantă a vieții lor: caracterul prietenesc, care impune materiale cu întreținere simplă și cu mare efect estetic.

În detaliu, plecând de la bucătărie, ceea ce impresionează imediat privirea este interesantulcontrast care se creează între Block Grey, placarea din gresie cu aspect de ciment de la Marazzi, și insulă: prima, material urban cu suprafața materială, care, odată introdus în acest open space, readuce o atmosferă fină și delicată la atingere, care se asortează bine cu insula, care, precum restul bucătăriei, apare ca un bloc extrem de geometric.

În zona de living se întrerupe montarea gresiei cu aspect de ciment, pentru a lăsa loc gresiei cu aspect de lemn, creând un contrast vizual puternic fără a renunța la caracteristicile de ușurință în întreținere tipice materialelor ceramice.

Biroul Brian Factory – Architecture & Design a ales gresia cu aspect de ciment Block pe tonuri de gri și pentru băi, atât pe pardoseală cât și pe perete, tot în formatul 75×75 cm: o alegere interesantă care exploatează simplitatea în montare intrinsecă în acest format pătrat pentru a da spațiilor de mici dimensiuni iluziaunui spațiu mai amplu.

Într-un cuvânt, atmosferacare se creează în acest apartament este foarte primitoare: o dimensiune care sugerează spații partajate de prietenoasă lejeritate și familiaritate sofisticată.

Descoperiți colecția Block în detaliu și lăsați-vă inspirați de Galeria fotografică.