<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/786eacf86bb3.css" type="text/css" media="screen, projection">

Project Portfolio

Botanic Fusion & Cocktail: o oază tropicală în oraș

timp de lectură: 4 minutele

Botanic Fusion & Cocktail: o oază tropicală în oraș

În provincia Bergamo, arhitecții de la MARGStudio au transformat un spațiu dezafectat într-un spațiu aflat sub semnul naturii, care a devenit parte integrantă a proiectului, cu o grădină de iarnă, unde interiorul și exteriorul se întrepătrund. Gresia porțelanată cu aspect de lemn și piatră sugerează contactul cu natura.

La Arcene, în provincia Bergamo, se găsește un colțișor tropical, unde, înconjurați de natură, se pot savura preparate de bucătărie fusion însoțite de o selecție de cocktailuri și vinuri de calitate.

Este vorba despre Botanic, care s-a materializat din ideea unui întreprinzător local, fost proprietar al unui restaurant de sushi de succes, care a readus la viață un spațiu dezafectat, ce fusese în trecut un local de noapte.

Proiectul le-a fost încredințat arhitecților Annalisa Grasselli și Matteo Rota de la MARGStudio, specializat în proiectarea și renovarea localurilor publice.

„Am interpretat conceptul”, povestește Matteo Rota, „pornind de la studierea materialelor naturale și a spațiilor ample care scoteau în evidență legătura cu natura, astfel încât să sugerăm ideile de autenticitate și rafinament chiar și în simplitate. Am ales, așadar, pardoseli care sugerează lemnul și piatra, am introdus aranjamente de plante naturale și am folosit suprafețe vitrate, lumină naturală și mobilier cu detalii subtile” ca, de exemplu, separeurile din bare fine de fier auriu, lustrele în stil vintage, cu tije subțiri și aurii, în timp ce crama este la vedere, separată de sticlă și organizată pe rafturi tip etajeră.

Tema naturii este accentuată și de exteriorul localului, în legătură directă cu interiorul, grație grădinii de iarnă, unde separarea dintre interior și exterior se face printr-o diafragmă transparentă, care se poate deschide la nevoie.

În acest spațiu complet vitrat, s-a folosit pardoseala din gresie porțelanată Mystone Ceppo di Gré (formatul 75x75 cm), a cărei culoare Greige scoate în evidență numeroasele aranjamente de plante în ghiveci amplasate între mese.

„Natura este protagonista, atât la nivel cromatic, unde verdele se întâlnește la obiectele de mobilier și în decorațiunile grafice ale pereților, cât și prin utilizarea plantelor și esențelor lemnoase în culori naturale, care sugerează o natură „explozivă”, dar, în același timp, riguros studiată”. De exemplu, zona tejghelei impunătoare de circa 10 metri, placată cu marmură verde Alpi și cu blatul din stejar montat „în spic unguresc”, este vopsită în verde și prezintă o bandă din plante stabilizate montată pe tavan, care parcurge întreaga lungime a localului. Esențele naturale sunt evocate și de pardoseala din interior, din gresie porțelanată cu aspect de lemn Treverksoul, în varianta de culoare Brown și formatul 11x54 cm, montată și ea în os de pește. „Acest material ne-a permis să obținem niște suprafețe rezistente la uzură, în contextul unui spațiu foarte circulat, evitând să folosim alternative cu durabilitate redusă și cu avantajul de a obține un efect natural, grație calității texturilor”.

 

Ph Silvia Rivoltella

explorează colecțiile