Bucătărie bej, gri sau gri porumbel? Plăci în culori neutre

timp de lectură minutele

Bucătărie bej

Eterne, îndrăgite și extrem de folosite pentru că sunt elegante și ușor de asortat cu orice stil

Culorile neutre sunt foarte îndrăgite inclusiv în cazul plăcilor, foarte folosite în aceste culori pentru decorarea oricărei camere a casei. Nici bucătăria nu face excepție, găsind în aceste game coloristice un aliat versatil și elegant, sobru, dar nu monoton. O bază perfectă pentru a acompania sau a scoate în evidență mobilierul dintr-o bucătărie modernă, clasică, rustică sau shabby chic.

Care sunt culorile neutre? În afara albului și a negrului, toate gradațiile de bej și de gri posibile, printre care bejul gri foarte la modă numit gri porumbel. Practic, un evantai de nuanțe calde și reci, deschise și închise: una mai frumoasă ca cealaltă pentru pardoselile și pereții bucătăriei.

Vom vorbi aici chiar despre plăcile bej și gri pentru bucătărie, pe care le poți combina cu mobilier în nuanțe de maro și bej, negru și gri, sau mereu clasicul alb. Dacă, în schimb, preferi contraste plăcute, poți, de exemplu, să le asortezi cu portocaliu, galben, verde sau lila.

 

Bucătărie bej sau bucătărie gri porumbel: alegerea plăcilor

În bucătărie, plăcile sunt alegerea optimă – rezistentă și igienică – pentru protejarea pardoselii și pereților, mai ales a peretelui anti-stropire sau backsplash.

Alegerea tipului de plăci pentru bucătărie este fundamentală pentru realizarea unui mediu coerent, atât ca stil, cât și în ce privește culoarea. Dacă în bucătărie culoarea dominantă este bejul, poți crea o amenajare ton pe ton, astfel încât să se creeze o atracție armonioasă, fără salturi cromatice, între mobilier și suprafețele placate. Alternativ, bejul poate constitui fundalul pentru mobile albe, în culori închise sau colorate, care devin centrul camerei.

Exemple perfecte de culori neutre sunt culoarile Natural și Rovere ale plăcilor din gresie porțelanată cu aspect de lemn din colecția Vero de la Marazzi. Este vorba de panouri rectificateîn variantele 22,5 x 180 cm și 20 x 120 cm – care reproduc stejarul natural cu precizie maximă, redau nervurile și fibrele neregulate tipice stejarului, și se pot aplica cu rosturi subțiri atât pe pardoseală, cât și pe perete.

Art di Marazzi, în schimb, propune plăci mari, pătrate, din gresie porțelanată și în formatul 120 x 120 cm, inspirate din seminato venețian, foarte prezent în cele mai actuale tendințe din designul interior. Tonurile White și Beige sunt îmbogățite cu granule sau fragmente de marmură cu dimensiuni diferite, creând ușoare discromii cu aspect extrem de natural. Art este disponibil atât cu suprafață lucioasă, cât și naturală, pentru mediile contemporane.

Pentru o bucătărie bej în culoare solidă, Terratech propune coloraturile prăfoase Cannella și Senape cu aspect extrem de natural. Inspirat din tema solurilor și argilelor colorate, Terratech este un produs cu caracteristici tehnice ridicate – Bodyplus și StepWise™ – și, în același timp, cu suprafețe fine la atingere și ușor de curățat, ideale pentru utilizarea în bucătărie.

 

Bucătărie gri: plăcile perfecte

Paleta de gri-uri surprinde mereu prin varietatea nuanțelor, care se pot combina ton sur ton cu mobila de culoare gri mai mult sau mai puțin intens sau se pot asorta cu alte culori. Mai întâi de toate albul – pentru o bucătărie albă și gri –, dar și cu negrul sau în contraste cromatice.

Plăcile ceramice cu aspect de piatră și marmură din colecția Magnifica de la Marazzi propune suprafețe subțiri maxi (60 x 180 cm) inspirate din pietre și marmure prețioase. Se poate alege pentru acoperirea pereților bucătăriei griul închis Moon sau tonurile intermediare gri-bej mai calde – Limestone Sand și Limestone Taupe –, adaptate unei bucătării gri porumbel. În toate culorile gamei Magnifica găsești și plăci cu structură tridimensională Mikado care accentuează aspectul natural și luminos al pereților.

În schimb, o textură mai pronunțată este cea a dalelor din gresie fină porțelanată cu aspect de piatră din noua colecție de format foarte mare Grande Stone Look Gris du Gent. Inspirat din elegantele marmure gri cu nervuri în culoarea cuprului, tipice nordului Europei, Gris du Gent este disponibil atât în grosimea de 6 mm și format XXL 160 x 320 cm, cât și în grosimea de 12 mm, ideală pentru utilizarea ca blat, masă de bucătărie sau anti-stropi, pentru o bucătărie total look.