Bucătării fără limite ale creativității

timp de lectură minutele

Bucătării fără limite ale creativității

Marazzi la Eurocucina evidențiază potențialul compozițional al colecției The Top care, datorită tehnologiei Puro Marazzi Antibacterial, garantează și un grad și mai ridicat de siguranță a folosirii gresiei porțelanate pe suprafețe în contact cu alimentele.

Oatmosferă familiară, elegantă și contemporană.
În cadrul Eurocucina 2022, Marazzi scoate în evidență potențialul compozițional al plăcilor de gresie porțelanată de dimensiuni mari, folosite pentru realizarea tuturor elementelor în cadrul spațiului, și noile plăci antibacteriene The Top, într-un proiect care îmbină designul, performanța și siguranța.

Două zone de bucătărie, care să te inspire, pline de soluții practice și de design care delimitează suprafețele și articulează spațiul.
Proiectul, conceput de studioul Il Magma, prezintă două bucătării-living cu un aspect arhitectural, dar nu minimalist, pline de soluții de design care articulează spațiul și dezvăluie multiplele posibilități de utilizare a gresiei porțelanate de mari dimensiuni.

Întregul proiect demonstrează dorința de a crea corespondențe materiale continue între suprafețe, de exemplu, între placarea de pe perete și blatul din bucătărie sau între mese și celelalte elemente de design interior. Plăcile din gresie devin un adevărat instrument de proiectare pentru crearea de mobilier personalizat cu aceeași continuitate materială a elementelor arhitectonice, cum ar fi mesele și ușile, și permit folosirea materialelor coerente cu funcții diferite, cum ar fi în living și în bucătărie, fără limite privind utilizarea și rezistența specifică, de exemplu, la impact și pete.

Marmure rare precum Quarzo Bluegrey, Bianco Arni și Verde Borgogna sunt reinterpretate într-o formă mai durabilă decât materialele originale, în variante extrem de lucioase sau naturale, pe suprafețe și elemente mari: pereți și blaturi de bucătărie, uși și dulapuri, mese și pardoseli.

Datorită tehnologiei Puro Marazzi Antibacterial, care previne răspândirea bacteriilor și a altor microorganisme, noul look Travertino Classico se remarcă prin calitatea superioară și face utilizarea gresiei porțelanate să fie și mai sigură.

Realizate în șase variante cu aspect de ciment, marmură și piatră, plăcile Puro Marazzi Antibacterial The Top, cu grosime de 12 mm, elimină până la 99,9% dintre bacterii și alte microorganisme dăunătoare, datorită unei tehnologii integrate în procesul de producție, care protejează suprafețele și reprezintă o soluție ideală pentru crearea blaturilor de bucătărie, lavoarelor, meselor și a tuturor suprafețelor care intră în contact cu alimentele.

Un proces de producție sustenabil, certificat conform celor mai înalte standarde internaționale, caracterizează întreaga gama The Top, care este realizată într-o fabrică dedicată exclusiv producției de plăci de gresie de dimensiuni mari, cu tehnologii de ultimă oră și sisteme de management care garantează calitatea ridicată a întregului proces și a produselor.

Nervurile adânci din colecția The Top Bianco Arni ies în evidență în montajul cu efect de „test Rorschach” într-un joc al oglindirii ce continuă pe toată pardoseala și în prima versiune de bucătărie mare în formă de L, cu inducție și lavoar încorporat, în timp ce masa alăturată este realizată cu o placă din colecția The Top Quarzo Bluegrey, pe care o regăsim și pe peretele de fundal.

A doua bucătărie, cu insulă, prezintă trei volume geometrice, realizate în întregime din gresie porțelanată cu două aspecte diferite, piatră și marmură, care dialoghează grație nuanțelor calde ale nervurilor din Verde Borgogna cu suprafață lucioasă și din Travertino Classico, în noul finisaj satinat antibacterian. Masa mare și rotundă din bucătărie este realizată cu The Top Stone Look Granito Black de 20 mm, în timp ce o a treia masă, situată în interiorul zonei private ce dezvăluie toată gama de plăci Marazzi, prezintă un blat realizat din Marble Look Verde Cipollino, care se află și pe volumul central ce separă cele două spații de bucătărie și pe extraordinara ușă la nivel de perete, cu înălțimea de trei metri.

Amenajarea Marazzi la Eurocucina arată și rolul pe care îl joacă bucătăria în locuințele contemporane: un spațiu în care să locuiești, dar nu doar pentru prepararea mâncării, ci și un loc central al casei, în continuitate cu livingul, în care locatarii pot sta, lucra sau se pot întâlni cu prietenii. De altfel, spațiul Marazzi The Top este îmbogățit cu biblioteci, accesorii de mobilier și materiale de placare în culori calde, care dialoghează cu gresia porțelanată, precum lemnul pe perete sau draperiile, transformând mediul într-unul primitor și locuibil.