Când materialul dă frâu liber creativității

timp de lectură minutele

Motive geometrice și decorațiuni florale pentru spații pline de culoare și personalitate. Oferta colecțiilor Marazzi este amplă: diferite formate și grosimi, finisaje mate sau strălucitoare, suprafețe texturate și tridimensionale pentru pereți vibranți și variați.

Ceramica devine un wall-covering pentru a exprima creativitatea și a proiecta spații caracterizate de culoare. Există multe decorațiuni florale, motive geometrice și suprafețe tridimensionale propuse de Marazzi, ce pot fi folosite într-un mix & match între colecții, permițând un nivel ridicat de personalizare a proiectului, cu performanțe ridicate: suprafețele sunt rezistente la pete, la mucegai și foarte rezistente la agenți fizici, mecanici și climatici.

În locuințe sau spații din sectorul HoReCa, în interior sau în aer liber, materialul ceramic este aplicat pe fundaluri mari pe pereți sau în placări detaliate, aducând natura în acel spațiu și extinzându-i limitele. În acest fel, se creează fundaluri picturale, chiar și în băi, care interacționează cu mobilierul și lumina. Fie că este vorba de motive naturale sau geometrice, culorile sunt compacte, iar decorațiunile sunt fin executate datorită calității superioare a tehnologiei de imprimare digitală.

Fragmente de natură pe pereți

Motivele florale apar în diverse colecții Marazzi, fiecare cu o varietate de formate și grosimi, finisaje mate sau strălucitoare care extind posibilitățile compoziționale ale mediului.

Printre acestea se numără noua colecție Poster în care decorațiunile sunt protagoniste, cu noi motive florale (Florida și Exotic) și botanice (Hawaii); de asemenea, colecția White Deco cu format mare (60×180 cm) și grosime subțire. Motive delicate ton pe ton cu floră sălbatică (Heyday), accente florale mai contrastante (Botanica) sau frunziș tropical luxuriant (Jungle) ies în evidență pe fundaluri de un alb absolut. Sau Momenti, o colecție în pastă albă cu grosime de 6 mm și format 40×120 cm, adaugă noile tendințe florale paletei de culori vibrante: motive botanice mai îndrăznețe, supradimensionate, sau monocrome pe un fundal albastru sau ocru.

Colecția Cementum juxtapune cele opt nuanțe cu o serie de elemente grafice, inclusiv unul floral (Spring), care fac posibilă combinarea acestor decorațiuni cu texturile mai „prăfuite” și saturate ale aspectului de ciment. Dimensiunile foarte mari ale colecției Alchimia, cu grosime subțire, alternează efecte de materiale texturate și tridimensionale cu florile colorate ale motivului Gipsy. În sfârșit Chill, o colecție cu suprafețe texturate și semi-mate și format de 25×76 cm, include o decorațiune florală cu aspect de acuarelă (Melody), precum și varianta „Foliage” cu accente ușor irizate.

Geometrii sub semnul culorii și tridimensionalității

Oferta Marazzi este vastă în ceea ce privește decorațiunile geometrice: un amestec creativ ce permite realizarea unor fundaluri scenice, imprimarea unui efect de mișcare pereților cu efecte tridimensionale, subliniind zone specifice ale proiectului. Pentru medii întotdeauna unice și personale. Noua colecție de gresie porțelanată Poster, cu modelul său geometric dens colorat Zone (format 60×120 și 30×120 cm), este ideală pentru personalizarea atât a spațiilor rezidențiale, cât și a celor comerciale și e potrivită atât pentru pardoseli, cât și pentru placări.

Colecția Momenti din ceramică în pastă albă (format 40×120 cm și grosime de 6 mm) include, pe lângă structuri 3D cu benzi alternante, decorațiunea Puzzle, care amintește de motivele și culorile anilor `70. Sofisticate și atemporale, plăcile „de patru ori curbate” (Triennale), proiectate de Gio Ponti pentru Trienala de la Milano în 1960, sunt alcătuite dintr-un element geometric simplu, care dă naștere unor jocuri ce se întrepătrund, între goluri și spații pline, lucios și mat, nuanțe contrastante sau ton pe ton. La fel, mozaicurile Alchimia propun jocuri cu orientarea plăcilor sau cu culoarea rosturilor pentru a crea pereți cu un aspect vibrant.

Două colecții cu modelele geometrice ale anilor `70 și mozaic, mai colorat și cu accente cromatice care imprimă ritm și discontinuitate: Colorplay (format 30×90 cm), caracterizată prin paleta de nuanțe saturate, și Eclettica (format 40×120 cm), care oferă și o gamă articulată de structuri 3D. Efecte tridimensionale apar și în Allmarble Wall (format 40×120 cm și grosime 6 mm), o colecție ale cărei mozaicuri reprezintă o îmbinare a tradiției marmurei cu inovația stilistică, prin micile incluziuni geometrice cu aspect de metal: un dialog fără precedent și surprinzător.