Carlo e Camilla in Duomo, atmosferă underground pentru noul restaurant Cracco în Milano

timp de lectură minutele

Carlo e Camilla in Duomo

Un bistrou subteran, unde designul interior al lui Gio Tirotto joacă între tonalitățile și reflexiile schimbătoare ale gresiei Grande Metal Look

Chef-ul revine în spațiile omonimului și istoricului său restaurant, în via Victor Hugo, cu o nouă interpretare a reușitului format Carlo și Camilla: informal, socializant, transversal (de la micul dejun la după cină). În fapt, un proiect underground, pentru că se desfășoară pe două etaje la subsol, și de sugestie, pentru farmecul obscur de salon metropolitan alternativ.

„Cele două concepte principale asumate ca linii directoare ale proiectului sunt Milano și Underground-ul”, explică designerul piacentin, „un amestec care a căutat să echilibreze prin curățenia formală a mobilierului și suprafața materialelor”.

Natura nonconformistă a locului apare deja din zona barului de la intrare, de pe stradă, cu tejgheaua din oțel cu aspect de cositor care are deasupra un candelabru sculptural Venini, canapele acoperite cu denim negru spălăcit, scaune din aluminiu brut. De aici, o scară conduce la etajul -2, structurat în diferite încăperi. Sala iese în evidență, fiind concepută ca un amfiteatru unde oaspeții pot degusta în mod informal cocktailuri și feluri de mâncare easy-gourmet, așezați pe cele două gradenuri din stejar negru ale tribunei. În centru, scena este dominată de o masă socială lungă, particularitate stilistică și conceptuală a formatului Carlo și Camilla, destinat împărtășirii experienței culinare și spațiale.

Învelișul subliniază dimensiunea suprarealistă a spațiilor. Tâmplăria din Fenix prezintă striații grafice colorate și tablouri cu peisaje cețoase, opere (spray pe pânză) ale cunoscutului scriitor Eron „în totală armonie cromatică cu placarea modulară care îmbracă întreaga arhitectură”. O îmbrăcăminte care, prin pardoseală, îi dăruiește spațiului o încărcătură senzorială ulterioară, grație reflexiilor ei metalice, în deplină sintonie cu detaliile brute ale mobilierului. Este vorba despre o gresie porțelanată extra large cu grosime mică (6 mm), din seria Grande Metal Look. Marazzi a furnizat pentru proiect un format mare, personalizat, de 160×160 cm, obținut din tăierea de plăci 160×320 cm, confirmând capacitatea de a sprijini formate realizate la comandă a oricărei cerințe a proiectantului. În acest caz, cerința tehnică a unei pardoseli performante cu întreținere redusă și fără soluții de continuitate, dar și, mai ales, expresivă. Farmecul mineral al variantei cromatice Iron Dark răspunde cu mare coerență lingvistică voinței de a imprima spațiului un caracter puternic, material și urban-chic.