Casa C&A, o restructurare la Genova cu interioare minimale în black and withe

timp de lectură minutele

Casa C&A

Datorită placării Materika 3D Wave baia preia un nou caracter

Un mic apartament în Genova a fost restructurat recent de biroul Andrea Orioli Architetto cu un stil minimal și contemporan.

Intervenția la Casa C&A avea ca prim obiectiv optimizarea spațiilor interioare, cu o nouă împărțire între zona de zi și cea de noapte și o legătură între bucătărie și camera de zi mai directă și facilă.

Obiectivul a fost atins printr-o serie de mici intervenții care au privit, în primul rând, zona de intrare.

În fapt, datorită introducerii unui nou element de mobilier fix – un perete care are și rolul de trecere – zona de zi și zona de noapte au obținut o nouă autonomie și subdiviziune funcțională. Intervenția a transformat și bucătăria și livingul în două spații comunicante datorită unei noi treceri și a unui nou layout.

Intervențiile funcționale sunt însoțite de alegeri de stil cu caracter minimal și contemporan. Paleta cromatică este în principal în alb și negru, nu unele elemente în tonalități neutre și puține accente de culoare pe accesorii și textile.

Tema negrului și albului este deosebit de evidentă în baia principală, care a fost restructurată cu o intervenție de înlocuire a căzii în duș și mobilier finisaje noi.

Pentru a accentua contrastul cu pardoseala închisă, este perfecta alegere de a placa pereții cu ceramică de placare. Materika de la Marazzi de culoare Off Withe, sau alb prin excelență, în finisaj neted și structurat.

Peretele dușului a fost decorat cu Materika Wave 3D, soluția potrivită pentru cine dorește să caracterizeze o cameră cu un element decorativ minimal dar, în același timp, cu puternic impact vizual. Structura 3D Wave mișcă peretele cu un pattern neregulat și efecte în clar obscur, care, datorită formatului mare 40×120 cm devine o placare continuă și fără rosturi.