Casa MP: sinergie perfectă a diferitelor sugestii materiale într-o ambianță minimalistă

timp de lectură minutele

Casa MP: sinergie perfectă a diferitelor sugestii materiale într-o ambianță minimalistă

În noul proiect marca Marazzi, interiorul modern prinde viață, datorită gresiei cu aspect de lemn cu textură realistă incredibilă Treverkmust

Pentru a descoperi întregul potențial al unei colecții pentru placări, este de multe ori necesar să depășim descrierile caracteristicilor sale și să observăm interioarele în care aceasta va fi integrată, descoperind aspectul estetic al acesteia. În acest apartament cu iz tânăr și modern, opera studioului toscan Msplus_Architettura, tot ceea ce pare a fi lemn, nu este: proprietarii arată că iubesc căldura și caracterul lemnului, dar preferă un material care nu îi obligă să acorde o atenție specială îngrijirii. Gresia porțelanată cu aspect de lemn acoperă, de fapt, pardoselile din toată casa, inclusiv din băi, și unii pereți: cei din interiorul cabinei de duș și cel destinat televizorului în bucătărie.

Restul – mobilier, accesorii de amenajare, pereți – este alb, în contrast total cu pardoseala în plăci din gresie porțelanată din colecția Treverkmust aleasă în Beige, o nuanță orientată spre miere. Formatul ales (25×150 cm) permite menținerea montării obișnuite atât la sol cât și pe perete, subliniind lățimea camerelor.

Apartamentul, cu o amprentă contemporană și minimalistă, are o distribuție a spațiilor extrem de funcțională și mai multe soluții originale: printre acestea, alegerea inserării unei deschizături din sticlă în peretele care separă baia principală de dormitor. Inserția transparentă este situată chiar în dușul placat cu gresie cu aspect de lemn.

Același rezultat de continuitate a materialului poate fi obținut cu alte culori ale colecției (Brown, Taupe și White), modificând, totuși, stilul spațiilor interioare, în funcție de nota mai industrială, vintage sau scandinavă pe care doriți să o oferiți. Formatul dreptunghiular a fost utilizat și în acest proiect, dar există și versiunea chevron, care este de preferat dacă doriți să dați pardoselii senzația de mai multă mișcare și o amprentă ceva mai clasică, tipică pentru interioarele franceze.