Cementine și hexagon din gresie pentru o reședință la mare pe Costa Smeralda.

timp de lectură minutele

Cementine și hexagon din gresie pentru o reședință la mare pe Costa Smeralda.

Plăcile Liberty și hexagoanele colecției Powder de la Marazzi decorează o reședință tipică mediteraneeană în Porto Cervo.

O tendință care pare să nu obosească niciodată este cea a cementinelor, placări tipice ale tradiției italiene care permit să se dea viață nenumăratelor soluții decorative și să caracterizeze interioare și exterioare cu culori și pattern tot mai noi.

Reședința din Porto Cervo, proiectată de Mauro Milani, este un exemplu de cum poate decorarea cu cementine și hexagon să caracterizeze și să pună în valoare proiectul unei reședințe tipice mediteraneene.

Un rustic cu pereții văruiți cu vedere la o superbă mare a Costa Smeralda a fost pusă în valoare datorită intervenției proiectantului care a integrat în pardoseală și în placările originale decorurile din gresie porțelanată a colecției Powder de la Marazzi, utilizate atât la pardoseală cât și la placare, atât la spații interioare cât și outdoor.

În terasa exterioară, proiectantul a îmbinat albul tipic arhitecturile locului cu pattern-ul plăcilor Liberty ale colecției Powder, utilizate și pentru a crea o ramă curbilinie, cu valuri, între pereți și pardoseală.

Armonia continuă între exterior și interior este subliniată de utilizarea decorului Liberty, atât pentru a placa treptele scărilor care leagă exteriorul și interiorul, cât și o parte a pardoselii livingului; aici, decorațiunea are funcţia de a delimita zona prânz de masă și scaune, deosebind-o în mod marcat de cea a camerei de zi. Interesant este și repetarea mișcării curbilinii care desenează limita dintre cele două zone ale camerei de zi.

Tema decorațiunii este reluată și în baie: plăcile de gresie Powder în format hexagonal acoperă pardoseala și o parte dintre pereții dușului și a chiuvetei, într-o alternanță creativă, făcând astfel camera băii cu adevărat primitoare.

Descoperă acum acest proiect cu ajutorul galeriei noastre fotografice.