Cementine și hexagonale: trend evergreen

timp de lectură minutele

Cementine și hexagonale: trend evergreen

Un dialog între trecut și prezent, între creativitate și inovație tehnologică.

Pentru cine dorește să-și amenajeze casa există multe și eterogene surse: elemente naturale, culori, urme lăsate de timpul care se scurge, culturi și tradiții diferite.

astfel apar soluții creative potrivite pentru cerințe diferite, ca de exemplu cementine, plăcile din ciment care pe la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX îi făceau să se îndrăgostească pe arhitecții Liberty și ai Art Nouveau.

Aceste plăci înalt decorative au traversat barierele timpului grație inteligentelor interpretări de designer și companii care, întărite de contribuția noilor tehnologii, propun soluții reînnoite estetic și funcțional.

La origine, realizate din pastă de ciment și rășină, azi aceste plăci sunt reinterpretate din gresie porțelanată pentru a asigura soluții decorative și atmosfere cu savoare antică și reconfortantă, furnizând, în același timp, funcționalitate, rezistență, durabilitate și performanță de înalt nivel.

În interiorul acestui trend între trecut și prezent, Marazzi oferă colecții diferite.

Dacă ceea ce căutați este o cementina decorată în versiunea contemporană, Marazzi propune D_Segni, o colecție care reinterpretează în gresia porțelanată farmecul „cemetinelor” realizate manual: 7 colorații și modele grafice geometrice sau florale care pot fi combinate împreună, desenând spații cu puternică conotație decorativă. D_Segni se reînnoiește prezentând două variante noi: D_Segni Colore și D_Segni Scaglie.

D_Segni Colore se prezintă în trei noi culori prăfuite cu fond plin – Indigo, Tangerine și Mustard, cu care se îmbină cele patru noi elemente decorative Tappeto și noul Decor Mix compus din 15 desene diferite.

D_Segni Scaglie, inspirată din terasa venețiană, prezintă, în schimb, 6 tonalități: White, Black, Anthracite, Grey, Blue și Yellow. Includerea granulelor cu aspect de marmură pe baza pulberii de gresie este prezentă și în 7 Decorațiuni Tappeto diferite și în Decor Mix care lărgesc parcursul decorativ al întregii colecții.

Pentru spații mai delicate și reconfortante Marazzi propune însă cementinele seriei Block, inspirate din rășină. Suprafața drișcuită cu o alternanță de efecte lucioase și mate, ton pe ton, contribuie la crearea unei atmosfere evocative.

Se introduc perfect în acest trend „vintage” și hexagonalele, plăci puternic decorative, care în primii ani ai sec. XX au placat multe locuințe din centrele istorice și pe care Marazzi le propune în diverse colecții.

Powder, gresie care se inspiră din materiale pe bază de ciment urbane; Cotti d’Italia, care restituie, însă, farmecul unui material ceramic clasic capabil să tragă cu el toată căldura și tradiția teracotelor italiene valoroase și, în sfârșit Clays, ideală pentru cine dorește spații creative și materiale.

Hexagonalele Clays reprezintă eleganta întâlnire dintre vechi și contemporan: teracotă și ciment se completează pentru un rezultat cu mare impact vizual.

Cementinele și hexagonul reprezintă un adevărat dialog între trecut, prezent și viitor mereu în actual.

Descoperiți colecțiile și lăsați-vă inspirați de galeria fotografică.