Ceramică cu aspect tradițional pentru o braserie contemporană cu vedere la Marea Nordului

timp de lectură minutele

Crogiolo Lume și Zellige acoperă spațiile interioare ale noului bistrou Wilhelms Deli & Wein

Cu vedere la faleza insulei Sylt din Marea Nordului, nu departe de continentul german, există în prezent un bistrou de design contemporan, cu vinotecă: Wilhelms Deli & Wein este rezultatul extinderii și transformării fostei crame tradiționale Gut Wilhelmsberg, în prezent o societate producătoare de vinuri ecologice. Intervenția de restaurare și reamenajare totală a fost gestionată de echipa Studio Labs din Hamburg.

Designerii s-au ocupat de reamenajarea cramei, de sigla nouă, de noua imagine și de produse, precum și de interiorul noului bistrou. Acesta din urmă a fost conceput ca o reinterpretare contemporană a unei braserii tradiționale, fiind acordată o mare atenție alegerii materialelor, culorilor și formelor.

Fațada exterioară se dezvoltă pe două laturi, care pot fi identificate prin culoarea antracit a ferestrelor și pereților. Modularitatea ferestrelor apare, de asemenea, și în interiorul localului, separând zona publică de cea a bucătăriei. Elementele metalice negre reprezintă constanta stilistică care definește stilul bistroului.

Lemnul, piatra naturală, oțelul și pardoselile în stil terazzo venețian completează plăcile ceramice cu aer handmade din colecțiile Crogiolo Lume și Zellige.
Prima, colecția Lume, cu plăcile sale în formă de cărămizi mici, înguste și lungi din gresie porțelanată, în formatul neobișnuit de 6×24 cm, montate vertical, acoperă pereții toaletei localului, în culoarea Green, extrem de strălucitoare și vibrantă.
A doua colecție, Zellige, inspirată din ceramica tradițională nord-africană, în format de 10×10 cm, a fost folosită pentru pereții de prezentare a vinurilor și blat, în delicata nuanță Salvia. Suprafața lucioasă care reamintește de plăcile artizanale conferă luminozitate mediului înconjurător, având în sine un stil industrial.

Selecția atentă a vinurilor și oferta gastronomică de calitate transformă Wilhelms Deli & Wein într-un bistrou contemporan în vogă.

Proiect: Studio Labs GmbH &Co, Hamburg
Fotografii: Gunther Kleinert