Ceramică cu grosime subțire. Pentru un aspect nou într-un interval de timp scurt

timp de lectură minutele

Ceramică cu grosime subțire. Pentru un aspect nou într-un interval de timp scurt

Din dorința de a da un aspect nou propriei locuințe, placările sunt primele elemente care trebuie modificate pentru a moderniza spațiile, fie că este vorba de o casă nouă, fie că placările spațiilor în care locuim nu mai sunt pe gustul nostru.

Cu toate acestea, nu întotdeauna se poate interveni cu restructurări invazive care duc la demolare și reconstrucție, însă există soluții care, în câțiva milimetri, ne permit să suprapunem suprafețe noi peste cele existente.

Avantajele ceramicii sunt bine-cunoscute: igiena, rezistența și ușurința întreținerii, iar acum, pentru diferite colecții Marazzi, o grosime extrem de mică. În special, sunt două colecții noi de placări pentru pereți care răspund acestei cereri din ce în ce mai mari de pe piața de design.

Noi propuneri pentru pereți

Seriei Thin Wall Coverings de la Marazzi li se alătură colecțiile White Deco, cu fundal monocrom alb însoțit de decorațiuni florale, botanice sau tropicale, și Momenti, unde protagoniste sunt culoarea și aspectul mat al suprafeței, ambele în format mare (respectiv de 60×180 cm și 40×120 cm).

Seriile au grosime subțire, de 7 mm pentru White Deco și de 6 mm pentru Momenti, astfel, sunt ideale pentru renovare și creație liberă – datorită amplului pachet decorativ realizat cu ajutorul tehnologiilor inovatoare, care conferă reliefuri ușoare detaliilor -, efecte tridimensionale interesante asupra pereților, și jocuri de culori în nuanțe sofisticate și contemporane.

Particularitatea ceramicii ultra-subțiri este faptul că poate fi folosită direct pe structuri preexistente, atât pe elemente ceramice, cât și pe piatră naturală sau marmură. La placarea suprafețelor verticale trebuie verificată starea substratului de fixare și uscarea perfectă a acestuia.

În cazul în care urmează să fie acoperiți pereți noi, este suficient să vă asigurați că s-a realizat timpul de maturare, că fundalul nu prezintă crăpături și că este perfect uscat. Odată ce suprafața de montare a fost curățată temeinic și a fost verificată planeitatea peretelui, se trece la aplicarea adezivului și montarea plăcilor.

Montarea rapidă și sigură a suprafețelor ceramice de grosime subțire, în cazul placărilor verticale, permite alegerea unei varietăți de finisaje: de la colecții inspirate din marmură și pietre, până la lemn și texturi contemporane cu aspect de ciment și metal. Soluții disponibile cu o gamă la fel de extinsă de culori, decorațiuni și suprafețe 3D. Așadar, este o soluție tehnică și estetică, ce răspunde în mod rapid și versatil nevoii de renovare a spațiilor, în cele mai diverse contexte.