Gresia porțelanată ca material de placare și element de decor.
Să dăm uitării spațiile de lucru monotone și anonime: avem, în prezent, posibilități nelimitate pentru proiectarea de birouri moderne în stil contemporan, care nu se termină cu alegerea mobilierului și pot pleca de la definirea pardoselilor și a placărilor.
De fapt, pentru mobilierul de birou, putem începe prin a defini stilul spațiilor interioare cu un aspect material sau un format inedit al plăcilor de gresie: gresia porțelanată este un material care răspunde perfect nevoilor mediilor domestice și profesionale, datorită caracterului său practic și siguranței pe care-o oferă. Varietatea infinită de aspecte materiale și culori nu impune limite creativității designului: ieșind din tiparul modelelor obișnuite care preferă tonuri neutre și podele uniforme, se pot crea medii de lucru originale, pline de stil, optând pentru texturi mai animate (un exemplu? Ceppo di Gré) sau alte formate.
În plus, plăcile mari fac posibilă mobilarea spațiilor cu efecte scenografice interesante și rosturi limitate.
Grande: gresie în format maxi pentru pardoseli cu aspect WOW
Iată 5 modalități de utilizare a gresiei porțelanate pentru a amenaja un birou modern cu stil și originalitate (folosind un material practic și sigur pentru cei care își petrec toată ziua la locul de muncă).
- Evidențierea birourilor cu tapete ceramice: fiecare post de lucru poate fi pusă în evidență cu o decorațiune pe pardoseală care îi subliniază poziția. Astfel, mobilierul trece aproape în plan secund și poate fi simplu și discret.
- Pereți cu aspect wow cu plăci mari: da, plăcile mari pot pune în valoare pardoseala, dar și pereții. E suficient să le identifici pe cele care pot obține cel mai original efect scenografic și să-ți concentrezi atenția asupra lor.
- Cadre din gresie pentru a transforma biroul într-o galerie de artă din ceramică: la fel, o placă în format mare poate decora un perete precum un tablou de autor.
- Mese și birouri din gresie porțelanată: utilizarea gresiei porțelanate ca material de placare pentru mobilier este posibilă datorită plăcilor subțiri care fac posibilă transformarea plăcii într-un element decorativ. Dacă pentru pardoseală se preferă o culoare sau un aspect uniform, aceste suprafețe oferă în schimb libertatea de a opta pentru modele sau jocuri de culori mai intense!
- Placarea prin evidențierea căilor principale de acces cu decorațiuni și formate inedite: pardoseala poate deveni un element decorativ, dacă modelele și formatele (precum și culorile rosturilor) sunt folosite în mod creativ. Astfel, căile de acces dintre diferitele zone ale birourilor pot fi colorate sau realizate prin montare în os de pește, de exemplu, pentru a indica direcția de urmat pentru celelalte zone de la locul de muncă (zona cu gustări sau săli de ședințe).
Mai multe surse de inspirație pentru amenajări cu gresie porțelanată? Iată-le!
Amenajarea biroului: finalizarea unui proiect cu stil
Odată ce stabilim materialele, este momentul să alegem celelalte elemente care vor caracteriza spațiul. Mobilierul de birou este adesea anonim și standardizat, dar nu este obligatoriu să amenajăm astfel locurile de muncă, ci dimpotrivă! Pentru a ne simți bine chiar și la locul de muncă (și a ne crește productivitatea personală!) este important să se creeze birouri care să contribuie la starea de bine a persoanelor care le folosesc zi de zi.
Cum se amenajează un birou? Iată trei aspecte care nu trebuie subestimate pentru a avea un rezultat surprinzător:
- Iluminatul: pentru a evita efectul rece al lămpilor clasice de birou, este bine să se utilizeze corpuri de iluminat capabile să evidențieze mobilierul și placările alese (dacă sunt tridimensionale, de exemplu, acestea pot fi subliniate prin soluții de iluminat pe perete care să evidențieze reliefurile);
- Mobilierul de ședere: scaunele, fotoliile pentru zona de relaxare, canapelele și alte tipuri de scaune inedite pot schimba radical stilul unui birou. Este de reținut că posturile de lucru trebuie să aibă întotdeauna scaune ergonomice pentru sănătatea celor care le folosesc mai multe ore consecutive;
- Accesoriile: pentru a te simți ca acasă chiar și la locul de muncă, biroul poate fi amenajat cu accesorii care să facă acel spațiu mai familiar, primitor și informal. De la vaze la perne, de la imprimeuri la accesorii ce pot fi expuse, câteva elemente pot fi folosite pentru a transforma biroul într-un mediu cu caracter specific propriu.
Birouri și spații de lucru: caută inspirație printre proiectele realizate cu colecții Marazzi