Cinci idei pentru înfrumusețarea grădinii

timp de lectură minutele

Reamenajarea spațiilor exterioare, pregătindu-le pentru vară: idei de amenajare și decor pentru a te bucura mai mult de grădină și de spațiile verzi

Oricine are o grădină știe că întreținerea este esențială pentru ca aceasta să nu pară neglijată și pentru a se asigura că rămâne mereu primitoare – chiar și în sezonul rece, de ce nu? Mai mult, acesta este sezonul ideal pentru a regândi spațiile exterioare și a le renova pentru următorul sezon, așa că iată ideile noastre pentru înfrumusețarea unei grădini!

  1. Regândirea mobilierului de exterior
  2. Reînnoirea iluminatului
  3. Adăugarea de copaci sau plante noi
  4. Refacerea placării în unele zone
  5. Proiectarea unui solar și/sau a unei piscine

Să analizăm, pe rând, aceste sugestii.

1 | Idei pentru mobilierul de grădină

Masa și scaunele sunt încă în stare bună? Sunt suficiente locuri de stat jos? Există spațiu pentru a amenaja o nouă zonă de relaxare cu scaune și canapele de exterior? Grădina este folosită pentru a organiza petreceri și cine? Poți amenaja o mică bucătărie exterioară: blaturile din gresie porțelanată sunt ideale în acest caz, atât datorită aspectului lor estetic, cât și pentru că sunt ușor de întreținut. În această postare vei găsi multe soluții pentru a amenaja o grădină modernă!

2 | Iluminat: idei pentru o grădină modernă

O altă sugestie pentru a da un nou aspect grădinii este schimbarea lămpilor de exterior și introducerea de noi corpuri de iluminat, cu un design mai modern. Iluminatul creează atmosfera potrivită pe timpul serii și poate conferi imediat un aspect contemporan grădinii. Versiunile wireless recente sunt, de asemenea, originale și practice și pot fi mutate în funcție de necesități.

3 | Reconfigurarea plantelor, a răzoarelor, gardului viu și a zonelor cu flori

După câțiva ani, înfrumusețarea unei grădini poate însemna și regândirea spațiilor verzi: înlocuirea unor plante, introducerea de noi flori sau copaci, adăugarea unor răzoare, precum și amenajarea unor noi poteci sau a unei mici grădini acasă. Și în acest caz, este important să contactezi persoane competente în domeniu pentru a afla cum să decorezi grădina prin reconfigurarea spațiilor verzi.

4 |Refacerea placării în grădină

În același timp cu reamenajarea spațiilor verzi, poți recurge la reînnoirea pardoselii exterioare. În cazul în care grădina are o suprafață de mers pe jos de dimensiuni mici, plăcile se pot monta direct pe gazon (montarea pe uscat), creând o nouă zonă pentru relaxare sau luat masa, fără a recurge la lucrări costisitoare și complexe. Poți alege dintre numeroase aspecte materiale, de la lemn la piatră, de la ciment la marmură. Aici vei găsi cele mai bune pardoseli din gresie porțelanată pentru exterior. Pardoselile se pot combina și cu plăcile de pe perete (poate pentru a decora o parte din grădină sau zona adiacentă bucătăriei exterioare) sau cu piesele de mobilier: plăcile mari și subțiri se pot folosi pentru a placa bănci, scaune, mese, rafturi și alte elemente de mobilier.

5 | Crearea unei zone de relaxare de vară

Dacă spațiul permite, grădina modernă poate găzdui o zonă de solar pentru a fi folosită vara, inclusiv o mică piscină sau zonă de duș unde să te poți răcori. Și în acest caz, gresia porțelanată se dovedește a fi un material de placare de excepție, atât pentru acoperirea marginii piscinei cât și a pereților piscinei sau a zonei înconjurătoare. Sigură, antiderapantă, ușor de curățat, datorită posibilităților stilistice infinite, devine, dintr-o simplă placare, un element decorativ de mare impact.