Clays și Treverkway într-un magazin de pâine din Utrera, Sevilia

timp de lectură minutele

Clays și Treverkway într-un magazin de pâine din Utrera

Plăcile Marazzi în Andalusia, un proiect cu stil contemporan și vivace  

Andaluzia este patria plăcilor decorate.
Dominația arabă a lăsat moștenire o tradiție foarte puternică a ceramicii și azulejos sunt și azi unul dintre motivele decorative preferate: este suficient să se facă o plimbare în capitala Andaluziei, Sevilia, pentru a întâlni la tot pasul acest tip de placă, începând de la ultra-decorata Plaza de España, pentru a menționa un exemplu.

Chiar în Utrera, în Sevilia, se află una dintre ultimele realizări în care au fost alese plăcile Marazzi.
“Auténtico Le Gurmé” un magazin de pâine/masă caldă proiectată de biroul Antonio Ternero, cu un stil contemporan care reînvie tradiția decorativă andaluză în cheie actuală.
Finisaje albe și tente neutre, împreună cu mobilierul din lemn și accesorii din metal, reprezintă un stil modern cu manieră industrială, tipic bistroului de azi. Detaliile decorative evocă însă tradiția locului, de la panourile suspendate de plafon, la tejgheaua acoperită în întregime cu plăci decorate.

Pentru tejghea, proiectantul a ales gresia cu aspect de teracotă-ciment Clays a Marazzi, jucând cu formatul hexagonal, cu versiune netedă sau cu decor, și tonalitățile ei diferite. Același motiv decorativ este reluat și în porțiunea de pardoseală din fața tejghelei, definită tot cu plăci hexagonale Clays, dar cu finisaj mai deschis.
În schimb, restul pardoselii a fost placat cu gresie cu aspect de lemn al liniei Treverkway: cele două finisaje diferite Rovere e Acero creează un interesant aspect bicolor, cu un chenar central mai deschis și benzi perimetrale ale pardoselii mai închise.
În sfârșit, și camera băii a fost placată în întregime cu gresie Marazzi: placa cu aspect de lemn iese din pardoseală și delimitează peretele strâmt, în timp ce în cei doi pereți mai lați este reluat motivul decorativ cu hexagon, tot cu linia Clays.

Vizitați virtual această fabrică de paste în galeria noastră fotografică.