Clerkenwell Design Week: Marazzi prezintă la Londra „It’s a puzzle!”

timp de lectură minutele

Clerkenwell Design Week: Marazzi prezintă la Londra „It’s a puzzle!”

În spațiul londonez din St. John Street, noile colecții de ceramică și gresie sunt repropuse în iconica formă a plăcii de patru ori curbă Triennale: un tribut la designul lui Gio Ponti e Alberto Rosselli.

Triennale, placa „de 4 ori curbăra” desenată de Gio Ponti e Alberto Rosselli pentru Marazzi în 1960 este protagonista lui „It’s a puzzle”, instalație îngrijită de Irene Arescaldino în spațiul Marazzi din St.John Street cu ocazia Clerkenwell Design Week.

Forma iconică a Triennale este realizată cu noile colecții de ceramică și gresie și recitită în cheie ironică: un ”puzzle” care acoperă și modulează spațiul, o amenajare care evocă asonanțe de limbaj cu jocuri și puzzle fără timp și interpretează noutățile mărcii în compoziții materiale care subliniază textura și tonalitățile neutre ale noilor gresii și suprafața tactilă și eleganța cromatică a placările.

Un puzzle incomplet cu efecte diferite – sobrietatea cimentului cu colecțiile Apparel și SistemS, o gresie tehnică de ultimă generație, eleganța fără timp a terasei venețiene și a marmurei cu Art și Allmarble Golden Cream- contaminează plăcile de mari dimensiuni ale colecțiilor Grand Carpet, design Antonio Citterio Patricia Viel, și Grande Concrete Look.

Compoziția noilor gresii se alătură unui mare volum cubic, care amintește de cubul Rubick, realizat încă cu placarea cu grosime subțire Eclettica într-un sofisticat ansamblu cromatic în care apar în contrast, în diferite module de 4 ori curbe, toate culorile colecției.

It’s a Puzzle! va fi în mostră în showroom-ul Marazzi, 90/92 St. John Street Londra, din 21 mai până în 23 mai, de la or 9:30 la 22:00, cu ocazia Clerkenwell Design Week.