Colecția Marazzi pentru a amenaja cu culorile, aspectele și pattern-urile cele mai actuale.

timp de lectură minutele

Culorile și tendințele 2018 de la ultimele târguri Europene dedicate designului

Primele târguri ale anului dedicate designului, Maison&Object la Paris și IMM la Köln, reprezintă un fel de busolă pentru interceptarea tendințelor lumii amenajărilor, între confirmări și noutăți.
Printre principalele tendințe pentru 2018 în interior design se confirmă, pe de o parte materiale și culori foarte naturale, cu un iz verde, pe de altă parte apare o întoarcere la culoare, chiar în tonalități decise și încărcate, împreună cu afecte decorative foarte puternice.

Care sunt, deci, principalele tendințe în designul interioarelor în anul care tocmai a început?

Tendința privește cu forță spre unele tonalități de culoare pline și decise. Începând de la roșuaprins, unul dintre protagoniștii ultimelor propuneri de amenajare și design, dar și galbenul lămâie, verdele și albastrul în diverse tonalități, până la violet relansat de Pantone.

Pentru iubitorii culorii, Marazzi propune noua colecție Hello: o serie de placări ceramice inspirată din „subway tiles”, caracterizată de o paletă de culori captivante și în tendință, în afara unui atemporal alb și negru, și de micul, clasicul, format dreptunghiular, ușor de montat în diferite compoziții geometrice.

De altfel, se confirmă cu putere o cercetare spre efecte decorative noi, pentru a îmbogăți interioarele cu materia și cu modelul, nu numai cu culoarea.

În 2018 continuă trendul aspectului metalic, cu o preponderență de accente în aur și alamă, care trimit la atmosfera prețioasă a anilor Douăzeci. Cu colecția Mineral, Marazzi exploră un nou aspect schimbător și metalic aplicat la gresie porțelanată.

Una dintre tendințele cheie ale acestui 2018 este modelul decorativ Motive geometrice, motive neregulate inspirate din materiale ca terasa tip venețian și marmura, modele prețioase și cu aspect orientat, de alăturat și mixat pentru a decora spațiile.
Alături de acest trend, Marazzi propune noua colecție Grand Carpet, design Antonio Citterio Patricia Viel, un model inovator și sofisticat, care unește tehnologia și inspirațiile antice de ramificație orientală. Pinch, în schimb, duce foarte actualul motiv grafic și material al terasei venețiene pe gresie. În fine, cu D_Segni, gresia se îmbracă în multe modele diferite: geometric, floral, vintage, micro, macro, pentru a oferi un mix de sugestii tot mai diferite.