Conceptul de esențialitate și atenția la detalii folosite pentru reamenajarea Hotelului Miramonti din Forte dei Marmi

timp de lectură minutele

Conceptul de esențialitate și atenția la detalii folosite pentru reamenajarea Hotelului Miramonti din Forte dei Marmi

În spațiile interioare cu aer contemporan și elegant ale Hotelului Miramonti, de a cărui reamenajare s-a ocupat Michele Vitaloni de la Charmitaliastudio, materialele au reprezentat „firul roșu” al alegerilor în materie de design și, mai ales, al utilizării colecției Grande Marble Look.

În prestigioasa și liniștita zonă din Roma Imperială, în Forte dei Marmi, o bijuterie a regiunii Versilia, arhitectul Michele Vitaloni de la Charmitaliastudio, s-a ocupat de aspectul artistic și de întregul proiect de reamenajare a Hotelului Miramonti.

Spațiile mari cu aer contemporan, cu mobilier în nuanțe naturale și linii esențiale întâmpină oaspeții încă de la intrarea amplă și luminoasă a hotelului. Camerele de diferite tipuri, deosebite între ele, situate la parter, la primul și la al doilea etaj, numit turnuleț, au un numitor comun: atenția la materialele folosite, printre care ceramică, marmură și lemn, care conferă spațiilor originalitate și ospitalitate. „Sarcina noastră este să oferim clienților nu ceea ce își doresc, ci ceea ce nu visaseră vreodată”, spune Michele Vitaloni de la Charmitaliastudio.

Studioul s-a adresat marilor mărci de excelență Made In Italy, printre care Marazzi și a ales noua colecție Grande Marble Look, care reinterpretează 25 de sortimente de marmură naturală în format mare de 120×120 cm și 120×240 cm, în culorile Frappuccino, Golden White și Capraia, cu grosime de 6 mm și finisaj Lux, pentru dormitoare și băi, oferind acestor spații scenografii deosebite. În zona de noapte, deasupra paturilor, plăcile din gresie porțelanată au fost poziționate sub formă de „tablouri” pe perete și inserate ca placări, cu jocuri verticale, în corespondență cu noptierele. În cadrul băilor, protagonistele sunt plăcile mari care creează contraste cromatice plăcute, reproducând numeroase nervuri și nuanțe în culoarea marmurei naturale în zonele de duș, la nivelul instalațiilor sanitare, al blaturilor și lavoarelor personalizate. Tehnologiile excelente Marazzi și calitățile cu performanțe optime în ceea ce privește ușurința, ductilitatea și rezistența, reproducerea digitală care a recreat aspectul estetic al marmurei din cadrul acestei colecții, a permis proiectului să creeze compoziții și îmbinări variate, împreună cu alte materiale.

Foto Matteo Andrei