Concepute pentru a evoca senzații

timp de lectură minutele

Concepute pentru a evoca senzații

Soluții infinite pentru medii capabile să surprindă, mereu unice și conectate la contextul și tradițiile locale. Aspectele de piatră, ciment și marmură, într-un amestec de culori și modele decorative și tridimensionale, se îmbină cu performanța și rezistența cerute în sectorul ospitalității.

Hotelurile solicită medii unice și irepetabile, care să reflecte spațiul natural și identitatea locală. Proiectele arhitecturale caută suprafețe care trimit la materialele, decorațiunile și tradițiile locale, reinterpretate în spații cu o concepție și un limbaj contemporan. În acest sens, Marazzi prezintă o ofertă foarte bogată de suprafețe ceramice, capabile să evoce spiritul locului: de la pietre de calcar care amintesc de barocul italian din sudul Italiei (Alba și Uniche) la marmura prețioasă care trimite la carierele antice din Carrara (Allmarble), de la Ceppo di Gré, piatra folosită Domul din Milano, atât de folosită pentru clădirile realizate în stilul raționalismului lombard (Mystone Ceppo di Gré), la verdele Aver, marmura istorică extrasă din carierele din Val d'Aosta (Grande Marble Look Verde Aver).

Materiale cu identitate, dar mai ales cu caracteristicile de performanță și rezistență cerute de spațiile colective din hoteluri, în care se folosesc placări fără continuitate între interioare și exterioare (Uniche) și, în general, materiale rezistente la agenți atmosferici, pete și uzură. Suprafețele ceramice Marazzi oferă o gamă largă de culori atât cu aspecte de marmură, cât și de piatră (Allmarble, Mystone, Grande Stone Look, Grande Marble Look), disponibile în mai multe formate pentru a crea altele noi soluții cu mix & match de materiale. Sau pentru a crea jocuri cu juxtapuneri de suprafețe verticale și orizontale datorită efectelor grafice și decorative (Art, Crogiolo Scenario), sau pentru a evoca scenarii mai metropolitane cu colecții precum Grande Concrete Look și SistemS cu aspect de ciment cerat. De asemenea, soluțiile cu aspect de lemn de la Marazzi includ un număr mare de colecții, precum Vero, care amintește de senzația de căldură și proprietățile tactile plăcute ale stejarului, redând materialul natural cu o fidelitate surprinzătoare.

Cu ajutorul placărilor realizate cu plăci mari se pot realiza scenografii spațiale și fundaluri și se pot evidenția unele zone din holuri sau spații comune, grație efectelor tip test Rorschach (Grande Marble Look) care dau viață motivelor grafice pe pereți, sau chiar jocuri de grosimi care creează modele tridimensionale (Eclettica). Nu există limite, nici practice, nici creative, pentru spații mereu unice, ce uimesc prin design și calitatea primirii și a serviciilor.

Descoperiți galeria noastră dedicată hotelurilor