Country Hotel Luna del Raccolto din Valderice, un proiect ecologic

timp de lectură minutele

Country Hotel Luna del Raccolto din Valderice

Atenția la mediu, cercetarea, inovația și atenția la detalii stau la baza ospitalității noii structuri din apropierea orașului Trapani.

Amplasat într-o poziție strategică, la mică distanță de frumosul oraș Erice, la 15 minute cu mașina de Trapani și la aproximativ 40 de minute de Riserva dello Zingaro, o zonă naturală protejată cu cele mai frumoase trasee de drumeții din Italia și faimoasele ape cristaline din Castellammare și San Vito Lo Capo, în Valderice, găsim Country Hotel Luna del Raccolto, prima structură turistică ecologică din Italia.

Inițial o casă de țară datând de la mijlocul secolului al XIX-lea, cufundată într-o grădină siciliană luxuriantă înconjurată de parfumul florilor de portocal, clădirea este readusă astăzi la viață grație proiectului pilot al arhitectei Daniela Guarneri, un nou model de ospitalitate pentru turismul durabil, cu respectarea și punerea în valoare a teritoriului și naturii. La baza conceptului acestui hotel stau ospitalitatea, cercetarea și inovația, atenția la mediu și atenția la detalii.

Liniile directoare urmate în timpul renovării au fost legate de sustenabilitate, recunoașterea valorii unor performanțe precum economia de energie și apă, reducerea emisiilor de CO2, îmbunătățirea calității ecologice a interioarelor, a materialelor și resurselor folosite, întrucât proiectul are ambiția de a obține certificarea LEED Platinum, care este cel mai înalt nivel de certificare prevăzut de programul voluntar care vizează sustenabilitatea clădirilor, dezvoltat de Green Building Council din SUA.

Produsele Marazzi au fost alese inclusiv pentru caracteristicile lor tehnice excelente și tehnologiile avansate de producție. Au fost alese plăcile din gresie porțelanată din colecția Mystone Silverstone în nuanța Grigio, care reinterpretează pietra serena, în trei formate diferite: 60×60 cm pentru pardoselile interioare și băi, 60×120 cm pentru scări și 30×60 cm, în varianta foarte groasă, pentru pardoseala exterioară, pentru un efect foarte natural, atât din punct de vedere al culorii, cât și al texturii. 

Foto: Alfio Garozzo, proprietate a Revive srl