Covor urban după modelul tradiției din Abruzzo

timp de lectură minutele

SistemN redesenează centrul Lanciano, în Abruzzo, datorită pardoselii noi cu o textură geometrică sugestivă

Un proiect de reamenajare a sistemului public, care redă cetățenilor un spațiu urban utilizabil, cu o scenografie orizontală impresionantă, cu o textură geometrică sugestivă: intervenția noului proiect de pavaj din gresie porțelanată al Corso Trento e Trieste provine dintr-o colaborare între Primăria Lanciano, studioul RicciSpaini Architetti Associati și Departamentul de Arhitectură și Proiect al Universității Sapienza din Roma.

Proiectarea pavajului de pe principala axă a orașului, acum complet pietonală, este inspirat de

câteva motive decorative ale tradiției din Abruzzo stilizate într-o țesătură continuă în două culori. Ca un filigran alb, această țesătură ornamentală este capabilă să repare calitatea neomogenă a părții frontale a construcțiilor cu vedere spre stradă, să reconecteze țesătura istorică și modernă a orașului, să imprime o identitate vizuală puternică pe traseu.

Marele covor geometric, care se întinde pe întregul carosabil, unindu-se, unde este posibil, cu pavajul existent din plăci de bazalt, a fost realizat cu gresie porțelanată tehnică SistemN 20 mm de la Marazzi, în nuanțele Sabbia și Grafite, tăiată ad-hoc pe desenul proiectanților. În acest proiect outdoor la scară largă, potențialul seriei este cel mai bine exprimat: posibilitatea de a crea un produs personalizat și de a interveni prin fabricarea personalizată și de precizie, performanțele tehnice ridicate, gama cromatică care se pretează la combinații rafinate.

Această gresie, ideală pentru montarea pe pardoseli și pentru placarea pereților din zone private sau comerciale, interioare și exterioare, în Lanciano devine un suport fizic, cu grosime mare, pentru traficul pietonal, dar și vizual și simbolic pentru ritualurile colective ale unei comunități: de la plimbările de duminică la procesiunile religioase.