News

Crogiolo Lume câștigă trofeul Archiproducts Design Award 2019

timp de lectură: 4 minutele

Crogiolo Lume z nagrodą Archiproducts Design Award 2019 - 1

Crogiolo Lume de la Marazzi a câștigat premiul pentru cel mai bun produs de design la categoria „Finishes” (Finisaje)

Crogiolo Lume de la Marazzi, colecția care reinterpretează în gresie frumusețea plăcuțelor de tip majolică lucrate manual, a câștigat premiul pentru cel mai bun produs de design la categoria „Finishes” (Finisaje), în cadrul concursului internațional promovat de Archiproducts, comunitatea de arhitectură și design care are 46 milioane de vizite anual și peste 1,7 milioane de utilizatori înregistrați.

Juriul, compus în acest an de 60 de firme internaționale de arhitectură, a evaluat peste 700 de produse candidate de la 400 de mărci din întreaga lume, răsplătind cele mai bune experimente materiale, soluții care au evidențiat originalitatea și puterea emoțională, precum și capacitatea de a anticipa scenarii de utilizare și concepte în sectoarele rezidențial și comercial.

Lume, una dintre cele șapte colecții ale liniei noi Crogiolo de la Marazzi, grație unei noi tehnologii de producție și a unei cercetări aprofundate privind smalțurile și culoarea, reinterpretează în gresie – în formatul inedit 6x24 cm – frumusețea plăcuțelor de tip majolică lucrate manual, cu smalț dens, foarte lucioase și imperfecte.

Prezența neregularităților, a variațiilor cromatice și grafice, profunzimea culorilor – White, Black, Blue, Musk și Greige – au convins juriul să premieze Lume la categoria „Finishes” pentru calitatea suprafețelor și pentru unicitatea fiecărei compoziții posibile.

Crogiolo s-a născut de fapt din căutarea de soluții inovatoare pentru a obține efectul autentic al ceramicii lucrate manual: materiale calde, suprafețe tactile, produse care se nasc din întâlnirea dintre cunoștințele artizanale și tehnologia industrială, și care, datorită utilizării tehnologiilor de producție de avangardă, interpretează în cheie contemporană caracterul manual al creațiilor ceramiștilor, menținând-le în același timp unicitatea.

Crogiolo definește o abordare a proiectului care este definitorie pentru istoria Marazzi. În anii ’80, prima hală industrială a companiei, în Sassuolo, datând de prin anii 30, a fost transformată în centrul de cercetare și experimentare „Il Crogiolo”. Artiști, arhitecți, ceramiști și proiectanți au fost chemați să experimenteze cu utilizări noi ale materialului ceramic, plecând de la studierea locurilor din memorie, a culorilor și a efectelor materiale. În prezent, Crogiolo este sinonim cu cercetarea constantă și inovarea tehnologică ale Grupului Marazzi, un semn de identificare de cea mai bună calitate și de mare cercetare estetică, care permite interpretarea tendințelor locuirii contemporane și să le traducă în soluții valoroase, practice și exclusive.

Marazzi a câștigat premiul Archiproducts și în 2016 cu colecția Powder și în 2018 cu colecția Grand Carpet concepută de Antonio Citterio Patricia Viel.