Culori și materiale pentru a proiecta propria bucătărie în stil industrial

timp de lectură minutele

O atmosferă practică, relaxată, creativă și chic: aceste particularități ale bucătăriei în stil industrial.

Stilul industrial, inspirându-se din loft-urile newyorkeze caracterizate de spații deschise și plafoane înalte, este un trend de amenajare foarte apreciat, care găsește utilizare în toate spațiile casei.

Bucătăriile în stil industrial conjugă în cel mai bun mod aspectele pur vintage cu elemente cu caracter contemporan; un mix de elemente care face spațiile primitoare și dinamice în același timp.

În ceea ce privește culorile, bucătăriile în stil industrial preferă nuanțe care evocă farmecul fabricilor retrò. Tonalitatea cu caracter sumbru – între care negrul este marele protagonist – de obicei echilibrate de prezența unei abundente lumini naturale dată de ample vitrate sau de sisteme de iluminare artificiale poziționate ad-hoc.

Atmosfera dăruită de o bucătărie în stil industrial este expresia unor elemente neprelucrate și esențiale dar și a unor spații de lucru ample, perfecte pentru a întreține oaspeții. O filosofie de recuperare îmbinată cu aspecte practice în care, de exemplu, țevi de apă, bidoane, rafturi găsesc o nouă viață.

Și aspectul pereților și al pardoselii joacă un rol fundamental pentru a obține un aspect industrial. Dacă aveți la dispoziție un perete frumos din cărămizi de lăsat natural sau de zugrăvit în alb, ați putea opta pentru o placare cu gresie cu aspect de cărămizi la vedere. În acest sens, colecția Bricco de la Marazzi – ideală pentru placări la perete și la pardoseală – propune din nou farmecul istoric al cărămizilor la vedere într-o gamă cromatică cu tonuri neutre, care se îmbină bine cu lemnul și cimentul. Dacă vă place aspectul vintage al majolicelor tradiției ceramice, colecția Pottery de la Marazzi model azulejos este perfectă pentru a da un ton învechit peretelui principal de fond. În schimb, cine caută un aspect minimal și posibilitatea de a se bucura de calitatea versatilă, poate opta pentru colecția Essenziale, alb total și grosime subțire de 6 mm.

Între materialele utilizate mai mult pentru a recrea aceste atmosfere reconfortante, găsim metalele ca fierul și oțelul periat – dar și lucios – , lemnul natural sau de aspectul puternic material și cimentul.

În acest ultim caz, colecția Powder de la Marazzi este cea caredă răspunsul cerințelor dumneavoastră. Gresia porțelanată cu aspect de ciment prezentat în șase nuanțe, hexagon și pattern originale pentru a personaliza pereții sau pardoseala bucătăriei dumneavoastră în stil industrial.

În sfârșit, pentru cine dorește să fie în pas cu ultimele tendințe, care văd ca protagoniști aspectul de terasă venețiană sau materia fragmentată a pietrei, există colecția Mystone Ceppo di Gré. O nouă gresie care restituie cu fidelitate caracteristicile rocii lombarde caracterizată de prezența pietricelelor mari incluse Colecția Ceppo di Gré este propusă în patru nuanțe, două reci și două calde, care se îmbină bine cu lemnul, cu metalele și cu culorile sumbre care caracterizează bucătăriile în stil industrial.