Cum se alege gresia porțelanată cea mai potrivită

timp de lectură minutele

Cum se alege gresia porțelanată cea mai potrivită

Posibilitățile decorative și tehnice ale gresiei porțelanate sunt aproape nelimitate. Pentru fiecare mediu și fiecare nevoie există un tip de plăci potrivite; să le descoperim împreună!

Da, în prezent, gresia porțelanată poate fi folosită pentru placări în orice tip de spațiu (intern și extern), suprafață și chiar pentru unele elemente de mobilier, datorită plăcilor subțiri. În această postare vom descoperi că unele tipuri de gresie sunt mai potrivite decât altele pentru anumite nevoi specifice.

1. Gresia porțelanată cea mai potrivită pentru pardoselile casei

Pardoselile din gresie porțelanată pot fi montate în orice încăpere a casei, uniformizând spațiile interioare între intrarea în casă și bucătărie, între băi și dormitoare, trecând prin coridoare si livinguri. Efectele de suprafață specifice sunt numeroase, alegerea fiind pur estetică: de la îndrăgita gresie porțelanată cu aspect de lemn la aspectul de marmură sau piatră, de la gresia cu aspect de rășină la cea cu aspect de ciment. Pardoselile interioare pot avea și o suprafață netedă, existând o gamă de opțiuni mai mare pentru texturile suprafeței. Tendințele contemporane se concentrează pe cât posibil pe omogenitate și formate medii și mari, mai ales dacă sunt montate cu rosturi foarte subțiri și aproape invizibile.

Gresie pentru pardoseală? Alege varianta preferată

2. Gresia porțelanată cea mai potrivită pentru spații exterioare

Exterioarele pot fi pavate cu gresie porțelanată, cu condiția să optezi pentru plăci cu aderență cu aderență și proprietăți antiderapante ridicate (adică cu o suprafață mai aspră și mai granulată), rezistente la traficul pietonal și agenții atmosferici. Chiar și în acest caz, efectele materiale merg de la piatră la ciment, de la teracotă la rășini, până la aspectul de lemn. În funcție de tipul de montaj (tradițional, fără adeziv sau supraînălțat), trebuie selectate plăci cu grosimi diferite: în cel de-al doilea caz, este necesar să alegem plăcilor cu grosime de 20 mm.

Gresia porțelanată poate fi folosită pentru terase și grădini, alei de acces către locuințe, zone de piscină și chiar piscinele în sine. Rezistența sa o face potrivită pentru orice tip de utilizare ca soluție de placare sigură, antiderapantă și modernă.

Gresie pentru spații exterioare? Descoperă toate aspectele disponibile

3. Alege gresia porțelanată cea mai potrivită pentru pereții băii și bucătăriei

Pereții, fiind mai puțin supuși impactului și neavând probleme de greutate și rezistență la trafic, pot fi acoperiți atât cu ceramică tradițională (monoardere sau ardere dublă), cât și cu gresie porțelanată. Gresia oferă o gamă infinită de oportunități stilistice, precum și posibilitatea de a placa pardoseala și peretele adiacent cu aceeași gresie: această posibilitate permite crearea de proiecte unice și medii inedite cu tapete ceramice cu personalitate.

Suprafețele verticale pot fi placate și cu decorațiuni tridimensionale care creează jocuri de lumini și volume care să confere personalitate stilului interioarelor.

Băile și bucătăriile sunt medii în care este foarte important să se acorde atenție igienei: tehnologia Puro Marazzi Antibacterial oferă plăcilor garanția unor suprafețe sigure și rezistente la 99,9% dintre bacterii și alte microorganisme dăunătoare.

Gresie porțelanată pe perete? Alege dintre colecțiile Marazzi

4. Gresia porțelanată cea mai potrivită pentru spații tehnice

În unele situații este necesară utilizarea plăcilor de gresie porțelanată cu performanțe tehnice ridicate: este vorba despre spațiile comerciale și industriale (interioare sau exterioare) supuse traficului intens sau sarcinilor grele, sau, de exemplu, despre fațade ventilate. În aceste cazuri, placările trebuie sa fie deosebit de rezistente, în toată masa și cu grosime mare, pentru a asigura siguranță maximă și durabilitate in timp.

Gresie tehnică: descoperă culorile și efectele

Marazzi Scegliere il gres porcellanato 033

5. Gresia porțelanată cea mai potrivită pentru placări în continuitate

Pentru cei cărora le place minimalismul sau caută un aspect extrem de „curat“, gresia porțelanată oferă posibilitate de a placa spații interioare și exterioare cu același aspect material: există diferite colecții care oferă aceleași decorațiuni, efecte și culori pe plăci cu diferite aderențe de suprafață și grosimi, pentru a uniformiza interiorul și exteriorul. În acest fel, se pot uni vizual spațiile prin extinderea dimensiunilor acestora, obținându-se un rezultat „curat“, minimalist din punct de vedere estetic.

Cauți aceleași plăci pentru spații interioare și exterioare? Navighează printre colecțiile Marazzi

6. Placarea meselor și mobilierului cu gresie porțelanată

Da, gresia nu este doar un material pentru placarea pardoselilor și pereților, ci poate deveni un element decorativ și de amenajare dacă este folosită pentru a acoperi diferite elemente de mobilier – bănci, mese, blaturi, backsplash-uri: plăcile maxi cu grosime subțire permit maximă creativitate de proiectare și propune caracterul practic al porțelanului pentru suprafețe cotidiene.

Marmură, ciment, metal, piatră și lemn: descoperă The Top