Cum se decorează și se pardosește un dormitor shabby chic

timp de lectură minutele

Cum se decorează și se pardosește un dormitor shabby chic

Materiale tradiționale și culori clare pentru gresie cu aspect de lemn rustic din colecția Treverkstage

Plăcut, nostalgic și romantic. Shabby chic este acel stil – literal „elegant neîngrijit” – care trimite laatmosfera altor vremuri, nobilă și confortabilă a cottage-lor, casele engleze de la țară. Fiecare cameră a casei poate fi amenajată inspirându-se din acest stil, dar dormitorul găsește în shabby chic o inspirație potrivită, mai ales dacă îți place să trăiești în această cameră ca într-un cuib primitor și liniștit, o pauză din rutina de fiecare zi.

Într-o cameră shabby chic găsesc spațiu mobilier din linii fine și curate. Poți alege mobilier de epocă atent restaurate dar care lasă să se întrevadă urmele folosiri și a timpului și care să pună în valoare unicitatea imperfecțiunilor, păstrând acea alură specială tipică stilului shabby chic. Ca alternativă, poate fi mobilă nouă, cu condiția să aibă un design în stil și un finisaj mat – dar lustruit – și învechită, de exemplu, cu tehnica decapajului.

Atât pentru mobilă, accesorii de amenajare, perdele, tapițeria, lenjeria, cât și pentru pardoselile și pentru pereții camerei shabby chic, te poți orienta spre culori clare, naturale și mate: în primul rând albul, dar și bejul și griul sau pastelurile prăfuite (roz cipria, piersică, verde salvie, azur, lila).

Există materiale care se îmbină mai bine cu dormitorul tău în stil shabby chic, cum sunt cele naturale și tradiționale: lemnul și fierul forjat pentru amenajări și accesorii; bumbacul, mătasea, dantelele și broderiile pentru lenjerie, tapițerie, perdele.

Tipic pentru pardoselile shabyy chic este lipsa covoarelor și din lemn mai degrabă neprelucrat, dar și piatra și teracota, interpretând foarte bine spiritul vremurilor trecute. Dacă preferi estetica lemnului cu o soluție frumoasă și practică în același timp, pentru o pardoseală în stil shabby chic este perfectă gresia porțelanată cu aspect de lemn din colecția Treverkstage Marazzi.

Plăcile de gresie tip lemn rustic, în șipci 20×120 cm, sunt cele care arată nervurile și nodurile tipice materialului natural, semnele tăierii cu fierăstrăul, crăpăturile subțiri care se formează în timpul maturării. Dacă vrei să amenajezi dormitorul shabby chic cu o paletă clasică de alb total pe tonuri de fildeș, de smântână sau de frișcă, cu colecția Treverkstage poți opta pentru nuanțe clare: alb sau bej, adică culorile lemnului natural. În schimb, poți alege tonalitățile mai închise – gri sau maro – dacă preferi o paletă foarte căutată care, în afara albului, să conțină culori ca gri perlă, bej sau écru.