Cum se montează plăcile de ceramică

timp de lectură minutele

Cum se montează plăcile de ceramică

Descoperă cum se montează mai bine ceramica pentru a obține rezultate foarte bune.

Montarea corectă a plăcilor are un rol fundamental pentru a asigura frumusețea lu durabilitatea placării ceramice. Pregătirea corectă a suportului și alegerea adezivilor și a materialelor de etanșare corespunzători tipului de placă de montat și condițiilor specifice de utilizare (interior/exterior, perete/pardoseală, trafic ușor/greu etc.) permit obținerea de rezultate optime și durabilitate în timp. Bazați-vă pe montatori calificați și utilizați produse conforme cu normativele naționale și internaționale și, ca atare, de primă importanță.

Mediul de destinație și proiectul de montare

Mediul de destinație și aspectul final dorit sunt parametrii principali de luat în considerare. Este esențial pentru rezultatul final ca, înainte de alegerea plăcilor ceramice, să se cunoască tipul de greutăți și intensitatea la care vor fi supuse plăcile, care vor trebui să posede caracteristicile adecvate pentru a le garanta durabilitatea necesară și să se aibă o idee precisă despre proiectul de montare, înainte de a începe să se montarea. Este necesar să se calculeze cantitățile de produs necesare, ținând cont de suprafața de acoperit, de numărul de tăieri eventual prevăzute și de o mică rezervă de material în plus, pentru a avea garanția că aveți același ton pe ton și același calibru în caz de înlocuire sau renovare a unei părți a spațiului.

Proiectul de montare este indispensabil în cazul spațiilor neregulate și foarte util în cazul formatelor speciale, ca plăcile lungi și înguste, de exemplu, care pot fi montate în moduri foarte diferite.

E mai bine să se furnizeze montatorului o fotografie a spațiului final dorit și/sau schema de montare recomandată sau pregătită de proiectant, astfel încât să pregătească în șantier și echipamentele profesionale necesare pentru montare, care pot varia în funcție de materiale.

Substratul

Substratul, dincolo de a asigura planeitatea placării ceramice, trebuie să aibă rezistențe mecanice apte să suporte greutățile prevăzute în timpul folosirii suprafețelor, inclusiv de tip accidental. În momentul montării, suportul va trebui să fie curat, plan, uscat (adică stabil dimensional) și lipsit de discontinuități sau substanțe care ar putea compromite adeziunile succesive. Pentru aceasta, înainte de montare, este necesar să fie verificată planeitatea șapei, să se aștepte timpul corect în caz de șapă nouă pentru a putea fi considerată stabilă (depinde de materialele șapei, timpul variază de la câteva ore la 1 lună, în funcție de situație) și curățați bine suprafața șapei înainte de a pune adeziv și a începe montarea.