Decor și geometrii black&white

timp de lectură minutele

Decor și geometrii black&white

Un proiect sub semnul a două tonuri: într-un joc al opozițiilor, negrul și albul contrastează în spațiile interioare ale unei pensiuni în stil contemporan.

Pensiunea NeroBianco se află la ultimul etaj al unei vile din centrul istoric al orașului Sorrento (provincia Napoli). Ideea care a ghidat proiectul conceput de Studio Sorrentino, specializat în arhitectură și design interior, s-a axat pe contrastul dintre alb și negru, într-un joc al opozițiilor, care se regăsește în toate spațiile interioare.

Proiectul are ca protagonistă seria Scenario din colecția Crogiolo, centrată pe aspectul „pictat cu pensula“ al plăcilor și pe suprafețele ton pe ton caracteristice caselor mediteraneene. „Am utilizat ceramica atât pentru pardoseală, cât și pentru placarea pereților”, explică arhitectul Camillo Sorrentino, care subliniază: „gresia porțelanată aleasă a fost impecabilă, atât din punct de vedere estetic, prin aspectul său „pictat cu pensula“, cât și pentru calitatea și rezistența materialului”.

NeraBianco are trei dormitoare matrimoniale dotate cu baie și balcon. Particularitatea este că fiecare cameră are o compoziție geometrică diferită a schemei de montare a placărilor. În timp ce forma rombului ne însoțește pe toată lungimea pardoselii din coridorul de la intrare – unde placarea a fost montată pentru a forma benzi oblice – pe suprafața circulabilă din cele trei dormitoare predomină forma de evantai. Pentru zona băii, precum și pentru tăbliile de pat, au fost alese configurații diferite, circulare, care fac ca fiecare cameră să se distingă ușor de celelalte.

Pensiunea NeroBianco are o notă puternic contemporană și este mobilată sub semnul minimalismului. Accesoriile moderne și esențiale, spațiile libere și volumele curate, marchează o alegere stilistică clară, care se exprimă într-un joc ritmic clarobscur între alb și negru, între lumină și umbră.

Toate cele trei băi au aceeași organizare funcțională; utilizarea inteligentă a diferitelor elemente ale colecției de gresie Scenario conferă unicitate fiecărei încăperi. „O baie deosebit de decorativă este un spațiu funcțional, îmbogățit cu elemente ornamentale, în acest caz placările, care, prin jocul lor de forme și culori, o pun în valoare, conferindu-i personalitate și eleganță”, concluzionează Sorrentino.