Design

Decorarea cu marmură este una din tendințele cele mai moderne în designul interior.

timp de lectură: 3 minutele

Gresie cu aspect de marmură: Noua colecție Allmarble - 1

Allmarble, gresia cu aspect de marmură de la Marazzi, se îmbogățește cu noi finisaje și formate

Asistăm deja de câțiva ani la întoarcerea realmente importantă a marmurei în decorațiunile interioare: odinioară sinonimă a stilului clasic, marmura este astăzi un finisaj foarte la modă atât în domeniul designului, cât și al arhitecturii. Fiind dintotdeauna sinonimă cu luxul și fiind un material deloc ieftin, astăzi reprezintă o opțiune pentru toată lumea grație gresiei porțelanate cu aspect de marmură care, la frumusețea materialului natural, perfect interpretată cu ajutorul tehnologiilor digitale, adaugă și caracteristici tehnice de înaltă clasă: nu absoarbe lichide, nu se pătează, este foarte ușor de curățat.

Apreciată mai ales pentru textura sa neregulată și nervurile care creează efecte decorative mereu unice, marmura este caracterizată și prin foarte multe tipuri și culori. După ani întregi de întoarcere măreață a marmurelor albe și în culori deschise, tendința în prezent acoperă și marmurele colorate și mai închise, cu efect puternic decorativ, pentru interioare cu tentă retro și, în același timp, contemporană.

Marazzi, dintotdeauna în avangardă în ce privește cele mai noi tendințe în domeniu, oferă o gamă din ce în ce mai largă de gresii cu aspect de marmură în colecția Allmarble care se îmbogățește cu noi finisaje.

Mai exact, la deja prezentele modele Lasa, Statuario, Raffaello, Altissimo, Travertino, Saint Laurent și Frappuccino, se adaugă noi culori și finisaje inspirate de celelalte marmure valoroase. Calacatta Extra, Elegant Black, Pulpis, Capraia și Imperiale oferă noi nervuri cu un aspect din ce în ce mai natural, formând o gamă cu adevărat completă de gresii cu aspect de marmură.

Diferitele finisaje ale colecției Allmarble pot fi combinate între ele pentru a acoperi pardoseli și pereți cu o libertate de compoziție tot mai mare. Mai exact, gama cuprinde zece formate diferite, de la cel mai mic (7x28 cm) la cel mai mare (75x145 cm), dar și formate decorative, precum cel hexagonal, îndeplinind cu adevărat orice necesitate compozițională. Allmarble este disponibilă și în formatul îngroșat, adaptat la pardoseli de exterior, pentru acoperirea elegantă a teraselor, porticelor, promenadelor de exterior, creând efecte de continuitate între interior și exterior.