Desene care prind viață

timp de lectură minutele

Desene care prind viață

Noua tehnologie Touch, aplicată decorațiunilor colecțiilor White Deco și Racconti, permite obținerea de decorațiuni în relief prin imprimare digitală cu jet de cerneală Inkjet cu trecere dublă. Aspectele lucioase și mate, culorile solide sau tușele fine și efectul irizat pe suprafață dau frâu liber posibilităților creative și de aplicare ale ceramicii pe perete

Laboratoarele Marazzi Group împing imprimarea digitală spre limite neexplorate, care conferă plăcilor ceramice aspecte materiale și senzații tactile fără precedent. Este vorba despre noua tehnologie Touch care implementează imprimarea bidimensională cu jet de cerneală Inkjet permițând, printr-o dublă trecere digitală, obținerea unei decorațiuni în relief. Aplicată direct pe suprafața ceramică, imprimarea digitală permite controlul precis și rezoluția excelentă a subiectului imprimat, obținându-se modele fotorealiste, chiar și pe suprafețe texturate. Pentru a obține efectul tridimensional particular, pe decorațiune se depune un strat de nisip care, topit în timpul fazei de ardere, capătă un aspect mai mult sau mai puțin transparent ce îmbunătățește și acompaniază culorile desenului.

Cu tehnologia Touch se pot crea diferite aspecte pe suprafețe: de la lucios la mat, de la culori solide la detalii liniare, obținute prin depunerea unui strat de material vitrat care aderă doar la partea dorită a designului. Rezultat final are un aer artistic și artizanal. Posibilitățile de experimentare sunt numeroase, crescând potențialul de personalizare, flexibilitate și raționalizare a procesului de producție pe care deja le permitea imprimarea cu Inkjet. Tehnologia Touch potențează capacitatea de expresie a ceramicii, în special în aplicațiile tip „tapet” pe pereții verticali. De menționat și avantajele proprietăților igienice și posibilitatea de aplicare în spații umede precum băi, piscine sau spa-uri.

Efectele tridimensionale ale tehnologiei Touch sunt acum aplicate noilor colecții White Deco și Racconti. Prima se caracterizează prin formatul mare (60×180 cm) cu grosime subțire și prin decorațiunile naturaliste elegante pe fond alb. Variantelor Botanica, Heyday și noua Roseto, cu motive florale rafinate, li se adaugă Vision, cu temă geometrică, iar variantei Jungle, luxuriantă cu frunze mari tropicale, i se adaugă noua Frond, care combină diverse frunze cu flori delicate. Motivele sunt puse în valoare de „tușe” de lumină cu grosimi reduse, care conferă dinamism suprafețelor, făcând desenele vii și strălucitoare.

Efectele de lumină dozate cu măiestrie chiar și în cele mai complexe decorațiuni ale colecției Racconti, în format 30×90 cm, caracterizată prin interesante jocuri de efecte materiale de suprafață. Racconti prezintă 5 nuanțe naturale mate, îmbunătățite de micro-puncte ton pe ton, și o serie de basoreliefuri (3D Segmenti) în aceleași nuanțe, care pot fi combinate cu decorațiunile de inspirație botanică și decorațiunea geometrică. Dacă colecția se remarcă deja prin jocul de lumini și umbre ale modelelor tridimensionale și prin eleganța materială a culorii compacte, tehnologia Touch îmbunătățește grafica compozițională în ceea ce privește alternanța între tonuri, structuri și suprafețe. Rezultatul ajută la crearea de spații unice și tot mai personale.