Detalii de design pentru un living modern

timp de lectură minutele

Detalii de design pentru un living modern

Mobilierul, plăcile și amenajarea livingului în prezent: sugestii și idei pentru un living contemporan

Livingul este, în prezent, cel mai reprezentativ spațiu din locuință, cel care îi întâmpină pe cei care intră (deseori, intrarea în locuință nu este marcată în locuințele contemporane) și în care petrecem timp în toate ocaziile de convivialitate și relaxare, împreună cu familia și oaspeții. Livingul ar trebui să fie mereu conceput pentru a transmite stilul oamenilor care locuiesc acolo și, cumva, să spună câte ceva din povestea acestora prin intermediul culorilor, materialelor și mobilierului alese.

Dar cum se poate spune o poveste printr-un proiect de amenajare? Designerii de interior pleacă, de regulă, de la un moodboard care rezumă ideea spațiului care va fi creat, folosind materiale, finisaje, culori și surse de inspirație. Moodboardul este conceput pe baza a ceea ce solicită și exprimă proprietarii și pe baza nevoilor lor practice zilnice, și este transpus ulterior într-o amenajare de design. Iată de ce este întotdeauna indicat să apelezi la un profesionist din domeniu, care, pe lângă faptul că propune sugestii privind dispunerea mobilierului din living, se menține la curent cu inovațiile tehnice și tendințele.

Amenajarea unui living de design

Pe ce detalii de design trebuie să te concentrezi pentru a mobila o cameră de zi contemporană? Iată o listă de idei ce pot fi copiate!

  1. Culoarea | Pereți colorați, mobilier și accesorii în tonuri strălucitoare: ultimele tendințe se axează foarte mult pe utilizarea culorii în interioare, atât ca instrument de definire a zonelor funcționale (cu blocuri de culoare), cât și ca element pur decorativ. Nu dorești culoare pe pereți? O pardoseală colorată poate fi soluția perfectă, inclusiv una decorată cu un covor ceramic în stil cementine, perfect pentru un living modern tip open space.
  2. Zona de luat masa | Inima livingului modern este zona de luat masa: masa este adesea amplasată în afara bucătăriei și ia rolul de protagonist în interiorul livingului. O idee originală pentru o zonă de luat masa unică? Amenajeaz-o cu gresie porțelanată, cu plăci ceramice subțiri pentru a se coordona cu restul suprafețelor.
  3. Iluminatul | Lumina este o adevărată piesă de mobilier: nu lăsa niciodată deoparte un proiect bun de iluminat dacă vrei să te asiguri că toate alegerile de design dintr-un living modern și elegant sunt cât mai bine puse în valoare.
  4. Zona de relaxare | Scaune, perete pentru TV, fotolii și canapea: zona dedicată odihnei trebuie să fie adaptată obiceiurilor familiei, răspunzând nevoilor specifice de utilizare. Aruncă o privire la postarea noastră privind amenajarea unui living modern pentru a găsi o mulțime de sfaturi utile, în special pentru camerele de zi tip open space.
  5. Decor | Adesea elementele de decor și accesoriile sunt cele care definesc stilul de amenajare al unui living cu design modern: de aceea, toate detaliile trebuie alese cu atenție, până la țesături și tablouri, covoare și imprimeuri. O idee neobișnuită și de impact? Folosirea unor plăci subțiri de gresie pentru a realiza un „tablou ceramic”: de la material de placare la operă de artă.
  6. Plante în camera de zi | Da, plantele sunt, în prezent, elemente de design: poziționate în locurile potrivite și alese în mod corect (din punct de vedere al expunerii și dezvoltării), acestea completează cel mai bine decorul unui living modern și elegant.

Pentru a mobila un living modern, gresia porțelanată devine, așadar, un aliat valoros: un material versatil și eclectic, poate fi folosită pentru placare și decorare, schimbând radical stilul unui spațiu în funcție de aspectul materialului, culoare și textură.

Găsește plăcile perfecte pentru livingul tău printre colecțiile Marazzi