Dormitorul contemporan este amenajat cu ceramică

timp de lectură minutele

Dormitorul contemporan este amenajat cu ceramică

Amenajarea dormitorului cu gresie: pardoseli, tăblii și alte idei de design

Un dormitor în stil contemporan poate avea diferite fețe, în funcție de stilul de mobilier pe care intenționezi să îl recreezi. Descoperă în această postare sugestiile noastre pentru amenajarea unei camere în pas cu ultimele tendințe: vei găsi și idei noi pentru placarea suprafețelor cu alte plăci ceramice decât cele de pe pardoseală.

 

O pardoseală contemporană pentru dormitor Din gresie!

Nu doar lemn în dormitor: gresia porțelanată poate fi folosită și pentru zona de noapte, asigurând căldură și fiind plăcută la atingere, cu diferite texturi de suprafață. Plăcile din gresie porțelanată cu aspect de lemn sunt unele dintre cele mai populare materiale pentru placări, deoarece sunt capabile sa reinterpreteze nervurile și caracteristicile lemnului, însă nici celelalte efecte texturate nu trebuie excluse. Aspectul de piatră, de exemplu, este perfect pentru o casă în stil contemporan care se axează pe tonuri neutre și care a ales să se concentreze pe continuitatea placărilor dintre zonele de noapte și cele de zi: în acest caz, mobilierul va defini personalitatea încăperilor.

Pardoseala omogenă nu este singura soluție de design pentru dormitor, dimpotrivă: se dă undă verde creativității, datorită posibilităților de a exploata diferite formate și decorațiuni care permit crearea de covoare ceramice și care evidențiază zonele funcționale diferite ale încăperii. Gresia porțelanată are avantajul că poate fi montată atât pe perete, cât și pe pardoseală: aceeași culoare, aspect și decor pot rula astfel în continuitate, creând noi lambriuri decorative.

Răsfoiește toate colecțiile Marazzi de plăci de gresie porțelanată pentru dormitor

Tăblia de pat din gresie porțelanată: aspect uimitor pentru un dormitor contemporan

Una dintre cele mai în vogă tendințe în ceea ce privește amenajarea contemporană a dormitorului este cea în care se prefera somiera în locul patului tradițional cu tăblie integrată. O soluție minimalistă și versatilă care permite evidențierea peretelui din spatele patului cu idei scenografice (cum ar fi un tapet sau covor ceramic).

Te-ai gândit vreodată să realizezi un lambriu din plăci transformându-l în tăblie de pat? Poți folosi modele geometrice sau florale, formate mici și medii, plăci decorative mari sau orice sursă de inspirație, ca să creezi, cu puține plăci, un perete decorativ care să devină elementul principal al dormitorului.

Accesorii de mobilier și ușile dressingului placate cu gresie: un total look din ceramică

Gresia porțelanată nu este doar un material de placare pentru pereți și pardoseli: plăcile mari subțiri pot fi, de fapt, folosite pentru finisarea suprafețelor articolelor de amenajare precum mobilierul, măsuțele de cafea, rafturile și etajerele. În acest scop, a fost creată colecția The Top de plăci maxi, pentru crearea de proiecte personalizate, gândite pentru blaturi și backsplash-uri de bucătărie, atât în spații rezidențiale, cât și comerciale. Cum să o utilizezi într-un dormitor contemporan? Pentru a acoperi ușile dressingurilor, de exemplu, sau noptiere și comode, rafturi sau alte articole de mobilier personalizate cu aspectul material care se potrivește cel mai bine cu proiectul stilistic.

În această pagină vei găsi cele mai bune surse de inspirație și sugestii de design.