Emerald House, o casă de vacanță în centrul Romei

timp de lectură minutele

Emerald House

Două colecții Marazzi au fost alese pentru a interpreta cât mai bine legătura cu natura în interiorul unei oaze de relaxare în centrul Romei

Roma este un oraș făcut din lumină și istorie. Narațiunile din interiorul acestui oraș sunt infinite, fiecare unghi al capitalei transmite bucăți de istorie și are capacitatea de a ne duce altundeva, în alte locuri.

În strada Buccari, la câțiva pași de Vatican, există o mică și delicioasă casă de vacanță , realizată cu gust și dragoste pentru design, al cărei proiect a fost coordonat dedesignerul de interioare Francesca Matera și dearhitectul Marco Ferranti.

Livingul cu unghi teracotă este rezultatul unei echilibrate alăturări între minimalismul nordic al mobilierului și materialul gresie porțelanată care are rolul de fundal al colțului bucătărie. Proiectanții au identificat în cementinele colecției cu aspect de ciment Plaster de la Marazzi soluția optimă, geometrică și concretă – este vorba despre Decor 60×60 cm – care dialoghează discret cu celelalte materiale ale casei.

Pentru placarea băii, gândită pentru a fi un mini Spa privat, cu duș cu cromo-terapeutic și lumini emoționante, biroul de proiectare a ales însă, colecția Marazzi – Clayline pentru punerea în valoare a luminii calde și naturale care intră prin ferestre.

În baie, colecția Clayline a fost aleasă în versiunea de bază, simplă și liniară, și în cea 3D, care apare fină și cu traseu sinuos care amintește de nisipul mării: lumina caldă și mediteraneeană care întâlnește aceste suprafețe creează o atmosferă foarte relaxantă: și la atingere senzația de reliefului 3D deosebit de plăcută

Baia rezultă astfel un spațiu confortabil și relaxant, o oază caldă de bunăstare în interiorul propriei locuințe.

Într-un cuvânt, Emerald House, prin continue trimiteri la natură, datorită finei proiectări și elementelor decorative, precum fundalul ales pentru pereții livingului și dormitorului, reprezintă o casă de vacanță relaxantă și regenerantă, un colț de paradis nu departe de Vatican.