Estetica orientală cu arome occidentale

timp de lectură minutele

Estetica orientală cu arome occidentale

Ryohei Kanda/Roito semnează noul magazin emblematic al Morozoff, o confiserie istorică deschisă în Kobe acum aproape o sută de ani

Dacă, mergând pe străzile din Macao sau Singapore, rugați pe cineva să vă explice cum să ajungeți la unul dintre numeroasele magazine emblematice Morozoff răspândite prin oraș, răspunsul va fi însoțit probabil de un zâmbet, deoarece numele evocă delicatese dulci și o atmosferă luxoasă. Morozoff este numele uneia dintre cele mai faimoase patiserii din Asia de Sud-Est, deschisă 1931 de Fedor Dimitrievich Morozoff, un emigrant rus; în prezent, are mii de puncte de vânzare, dintre care 1.000 doar în Japonia. Această marcă a reușit să îmbine bogăția aromelor occidentale cu o estetică japoneză riguroasă.

În abordarea proiectului pentru noul magazin emblematic din Kobe, Ryohei Kanda/Roito a trebuit să se confrunte cu tradiția: „Am vrut să creăm un proiect care să se raporteze la trecut, dar care să le permită clienților să vadă un viitor și mai interesant. Din acest motiv, în fațada restaurantului am reprodus grafica de pe ambalajul bomboanelor Arcadia, cel mai cunoscut produs Morozoff, al cărui nume evocă conceptul grecesc de utopie, adică de loc și viață perfecte”.

În restaurant, legătura profundă cu natura, un element substanțial al culturii japoneze, este reprezentată prin instalarea în tavan a frunzișului multicolor în mișcare constantă și ușoară, intercalat cu suspensii sferice transparente, plasate la intrare și deasupra tejghelelor de vânzări, unde vizitatorii sunt bineveniți să exploreze gama variată de produse. În spate, pe perete, alegerea atentă a materialelor include panouri în dungi în culori alternante și placare cu mozaic în nuanță palidă de fildeș, gresie tehnică personalizată Marazzi ce imită piatra, utilizată inclusiv pe pardoseală într-o varietate interesantă de formate (30×30, 30×60, 60×60), demonstrând personalitatea cross over a colecției. Spațiul pentru cafenea, situat în mod surprinzător în spatele magazinului, este un lounge cu o atmosferă intimă, unde vă puteți relaxa departe de zgomotul orașului, mobilat elegant, unde luminile moi, pereții din lemn și geometria ordonată a Mystone Silverstone Nero pun în valoare atmosfera de un calm luxos. Această gresie Marazzi High Performance, care reproduce pietra serena „reușește să transpună în termeni concreți spațialitatea pe care o proiectasem” explică Ryohei Kanda. Ceea ce face din ce în ce mai evidentă distincția imperceptibilă dintre piatra naturală și gresie.

Ph. Daisuke Shima