Experiență și tehnologie Marazzi Engineering pentru pereți ventilați și ecranați

timp de lectură minutele

Experiență și tehnologie Marazzi Engineering pentru pereți ventilați și ecranați

Prin intermediul diviziei Marazzi Engineering, compania sprijină profesioniștii și firmele în toate fazele de realizare a sistemelor de izolații exterioare ventilate, cu performanțe energetice ridicate, de la studiul de fezabilitate până la verificarea finală.

Izolațiile exterioare cu perete ventilat, susținute de soluții de izolare de înaltă performanță, reprezintă una dintre principalele opțiuni de finisaj exterior al sistemelor moderne de izolare. Aceste tipuri de placări sunt deosebit de indicate și utilizate la clădirile mari, înalte, precum și pentru orice tip de arhitectură pentru care funcționalitatea, imaginea, performanțele ridicate, eficiența energetică și acustică, sustenabilitatea izolațiilor arhitecturale și ale clădirii constituie un obiectiv primordial.

Un sistem protector pentru economie energetică și confort

Printre motivele răspândirii din ce în ce mai mari a pereților ventilați este și puternica creștere a economiei energetice care ajută la îmbunătățirea confortului locativ.

Termenul „perete ventilat” indică o închidere opacă cu placare exterioară alcătuită din elemente de diferite tipuri; plăci, șipci, cărămizi mari etc., de dimensiuni diferite, caracterizate prin montare pe uscat prin intermediul unor dispozitive mecanice sau chimico-mecanice de suspensie și de fixare, care țin partea ascunsă a acestuia la distanță față de peretele de susținere din spate. Pe acest perete se aplică un strat de înveliș izolant, astfel încât să se creeze un gol subțire în care să circule aerul din exterior.

Rezultatele importante obținute în ceea ce privește clasificarea și economia de energie sunt garantate de funcționarea bine gândită a acestei tehnologii. Variația de densitate a aerului care se găsește în gol din cauza căldurii radiate de placarea exterioară îi provoacă o mișcare ascendentă, activând fluxul de ventilație naturală de jos în sus. O parte a radiației termice care bate pe placare este reflectată spre exterior, în timp ce cantitatea de căldură care pătrunde în stratul de aer este în mare parte eliminată de fluxul de aer, reducând mult absorbția termică a clădirii și retenția de umiditate pe zidurile perimetrale.

În ambele anotimpuri, peretele ventilat devine un strat de protecție cu inerție termică mare: vara produce o defazare a valului de căldură (căldura pătrunde în clădire prin conducție în măsură redusă și numai pe timpul nopții, când temperatura este mai redusă), iar iarna prelungește timpul de răcire a peretelui perimetral.

Fațadele ventilate realizate cu material ceramic cresc astfel eficiența energetică a unei clădiri, reducând consumul de energie necesar pentru încălzirea și răcirea încăperilor. Rezultatul este o eficiență economică vizibilă în facturi și o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Flexibilitate compozițională maximă și soluții de ecranare

Marazzi oferă cea mai amplă gamă de suprafețe de gresie porțelanată cu prestații ridicate: un material rezistent și durabil, ideal pentru placarea oricărei fațade exterioare.

De la plăcile de 160×320 cm până la formatele mai tradiționale, Marazzi prezintă în catalog o colecție nelimitată de finisaje, structuri, suprafețe și culori care garantează calitate estetică și prestații ample, pentru a răspunde cât mai bine cerințelor celor mai variate proiecte arhitectonice.

Parasolarele realizate din gresie porțelanată Marazzi reprezintă una dintre soluțiile cu înalte valențe estetice și funcționale. Chiar și soluțiile de ecranare răspund la nevoia din ce în ce mai mare de a controla lumina și căldura, cu avantajul unei gestionări cu impact redus asupra mediului pentru clădirilor și economie de energie pentru răcire. Marazzi Engineering oferă libertatea de proiectare de a alege între două soluții diferite: un sistem fix și unul flexibil, care permite ajustarea unghiului de înclinare al palelor parasolarului, în funcție de parametrii geografici, sezonieri și de orientare

Sistem de fixare C.A.T. 1 Slim de ultimă generație

Experiența Marazzi Engineering în sectorul construcțiilor a făcut posibilă dezvoltarea unei serii de sisteme de fixare pentru cele mai diversificate tipuri de izolații exterioare ventilate, completate de plăci din gresie ceramică.

Sistemul de prindere la vedere AGV este prima soluție propusă, din punct de vedere cronologic, și încă este de mare eficacitate prin simplitatea, economia și eficiența lui. Paramentul exterior este susținut de cârlige vizibile din oțel inoxidabil, care pot fi colorate pentru a se potrivi cu finisajul ales, fixate cu bride în zid, la distanțe prestabilite care țin cont de dimensiunile modulelor placării exterioare. Sistemul AGV se poate folosi atât pe suprafețe plane și verticale, cât și pe suprafețe înclinate și curbilinii sau, de exemplu, poligonale. Experimentarea și evoluția tehnologică au dus la definirea sistemului C.A.T. 1 Slim, conceput pentru noua generație de fațade ventilate cu placări ceramice de format mare și grosime subțire de până la 6 mm. Această soluție de montare reglabilă oferă performanțe superioare și optimizează transportul datorită greutății sale reduse. Sistemul de fixare este invizibil și prevede bare longitudinale fixate de ceramică în principal în mod mecanic cu ajutorul unui adeziv suplimentar. Plăcile ceramice sunt pregătite în fabrică prin aplicarea unei plase din fibră de sticlă securizată din spate și introducerea profilurilor; iar pe șantier sunt gata de a fi ancorate pe substructura de susținere fixată anterior de perete. Acest sistem facilitează înlocuirea plăcilor.

Mergi la Marazzi Engineering Workbook