Expresivitatea materială a ceramicii

timp de lectură minutele

Expresivitatea materială a ceramicii

O vilă de vis și un peisaj sculptural, dar funcțional. Luca Bevini, Vice President Sales Export, ne povestește despre cele două instalații ale Marazzi de la Cersaie 2021. Pentru cei care nu au ajuns acolo, dar și pentru cei care au fost, dar vor să fie în continuare inspirați.

La Cersaie 2021 v-am transportat într-o vilă de vis din deșert, cu materiale care caută o legătură cu natura și culorile mediului înconjurător. Materialele ceramice sunt declinate în toate mediile, într-o continuă referință între interior și exterior, ca un flux neîntrerupt. Materialele alese se caracterizează prin contraste materiale, între lucios și mat sau între formate mici și mari. Mediile rezidențiale demonstrează inclusiv versatilitatea gresiei porțelanate pentru soluțiile de amenajare, caracterizate de caracterul practic, igienă si performanță.

Prezentarea noutăților din colecțiile Marazzi ne-a arătat potențiala utilizare a tehnologiilor din categoria Premium Technology de la Marazzi – de la suprafețele antiderapante StepWise la acțiunea antibacteriană cu ioni de argint încorporați, specifică Puro Marazzi Antibacterial, de la consistența plină a BodyPlus la imprimarea digitală de înaltă rezoluție Sublime Sync și la suprafețe super-mate Zero Glossy – pentru o utilizare din ce în ce mai extinsă, de la bucătărie la medii în aer liber, de la spa-uri la piscine.

De asemenea, în peisajul sculptural al Marazzi Hub am văzut aranjamentul mix & match realizat cu colecțiile Grande de la Marazzi. Pentru pardoseală, placările verticale și suprafețele pieselor de mobilier, au fost aplicate plăci de gresie porțelanată de format mare cu aspect de piatră, marmură, metal, rășină și lemn. Astfel se demonstrează potențialul pentru soluții personalizate realizate din materiale elegante și rafinate, din ce în ce mai durabile și avansate tehnologic.
Dacă ați ratat aceste instalații sugestive și interesante, puteți urmări videoclipul povestit de Luca Bevini, Vice President Sales Export.

Privește videoclipul