Fabric și Fresco, un joc al contrastelor

timp de lectură minutele

Fabric și Fresco

Cele două propuneri ale Marazzi acoperă casa inspirându-se din fibrele naturale și din tramele tencuielii

Când este vorba de placări, principalele dificultăți pe care le întâmpină proiectantul sunt cele legate de costuri, de dimensiunile intervențiilor și de gestionarea spațiilor.

Deseori, a avea încredere în placări subțiri de mari dimensiuni reprezintă alegerea cea mai bună, și în această direcție Marazzi propune două noi colecții de 40×120 cm în numai 6 mm grosime: Fabric și Fresco.

Ambele colecții se inspiră din materiile simple și fascinante în același timp – fibre naturale în primul caz, tencuială în al doilea – oferind experiențe senzoriale unice.

În detaliu, Fabric este colecția disponibilă în 5 culori care se inspiră din țesături, din trame și urzeli ale firelor naturale de la care preia texturi și tonalități de bază. Ideea care stă la baza acestei colecții este cea de a realiza pereți care să pară fini ca țesăturile, fără a renunța la caracteristicile tehnice al ceramicii. O suplețe rezistentă, un aspect de țesătură care rezistă la apă și coboară ușor din plafon.

Un joc de contraste care apare într-o nouă colecție rafinată, potrivită cu spațiul băii, precum și cu livingul și cu spațiile publice.

De-a lungul aceleași linii de proiectare s-a dezvoltat Fresco, colecția Marazzi disponibilă în 5 culori neutre care reprezintă întâlnirea dintre tencuiala de var și ceramică.

Această placare pune în valoare aspectul material și cromatica tipică a respectivelor tencuieli în mai multe straturi și de mai multe ori. Este vorba despre o revizitare în cheie contemporană care, exploatând structurile 3D, mozaicuri și decorațiuni, inspiră observatorul, invitându-l să interacționeze cu ambientul cu ajutorul propriilor simțuri.

Dacă cu Fabric apar spații cu o puternică evocare a țesăturii, a tapetului și a delicateței firelor naturale, cu Fresco spațiile dobândesc o evocare elegantă a dimensiuni timpului, transportând în prezent ceea ce a aparținut trecutului.

Descoperiți colecțiile Fabric și Fresco și lăsați-vă inspirați de galeria fotografică.