Project Portfolio

Fantezia de placări Marazzi la Gold House, în provincia Catania

timp de lectură: 3 minutele

Gold House - Interioare diferite pentru fiecare etaj - 1

O vilă proiectată pentru a surprinde cu interioare diferite la fiecare etaj și gresie cu aspect de lemn și marmură

O casă de 300 de mp proiectată pentru a surprinde la San Gregorio din Catania, în provincia Catania: arhitectul Tiziano Casesa a denumit-o Gold House, pentru culoarea aurită și tema conducătoare a tuturor interioarelor.

Vila se dezvoltă pe patru etaje, cu grădină mare și piscină.

Caracteristica proiectului este aceea de a avea un mood diferit la fiecare etaj, cu diferite aspecte și îmbinări ale temei aur, uneori mai tradiționale și clasice, alteori mai contemporane. Proiectantul a dorit tocmai să recreeze spații diferite la niveluri diferite, ca și cum ar fi spații teatrale proiectate pentru a surprinde în timpul diferitelor momente ale zilei.

Arhitectul a ales Marazzi pentru placările din Gold House: marea varietate de finisaje disponibile este perfectă pentru a satisface cu adevărat cele mai diferite cerințe de proiectare.

Plecând de la parter, atmosfera este modernă cu o tușă industrială: o sală de relaxare în scară de gri, cu mobilier puțin și un interesant joc de volume și de linii, datorită unei împletiri de șipci de mesteacăn alb la perete și pa plafon. Pardoseala din gresie cu aspect de lemn din linia Treverkhome (format 15x20 cm) în finisaj frasin este perfectă pentru a da spațiului acea tușă industrială căutată de proiectant.

În schimb, în baie, arhitectul s-a gândit să adauge un accent de culoare alăturând gresia cu aspect de lemn cu o placare cu plăci ceramice de culoare lime în format 20x50 cm.

Urcând la primul etaj, atmosfera se schimbă total. Interioarele sunt în negru și alb, cu o atmosferă pe care proiectantul o definește „radical chic”: cristal și lemn, accente roșii (ca de exemplu canapeaua Chester de la Poltrona Frau) și marmură.

În acest context sunt perfecte gresiile cu aspect de marmură Marazzi ale liniilor Allmarble și Evolutionmarble, în formate 60x60, 30x60 și 60x120 cm.

Urcând la ultimele etaje, au fost amplasate dormitoarele, o baie mare și o cabină dulap de 65 de metri pătrați.

Vizitați Gold House cu galeria noastră fotografică.